Ljubimac ‘Delija’ poručio: Prava sam Srbenda (VIDEO)

Bek Crvene zvezde Telekom Čarls Dženkins oduševljeno je govorio za sajt Evrolige o navijačima crveno-belih i o tome kako se više oseća Srbinom nego Amerikancem.

– Pokušavam da ostanem pribran koliko god je to moguće. Navijači mogu da urade dve stvari, nekada zbog uzbuđenja pokušate da uradite previše i postajete igrač koji niste, ali mogu i da odrede tempo utakmice. Divno je iskustvo igrati pred tiim navijačima, to je dobro za svakog igrača – iskreno će popularni Đenka.

Osim na terenu, Dženkins se lepo prilagodio i životu u Srbiji – pomalo je naučio i srpski jezik, na kojem ponekad piše na Tviteru.

– Nisam želeo da dođem ovde i da samo sedim u sobi, a da ne prihvatim kulturu, navijače… Ovde sam deset meseci godišnje, za to vreme sam praktično Srbin, tako da sam želeo da uložim energiju da se uklopim, da probam hranu, prihvatim kulturu, da pokušam da naučim jezik – jasan je bek crveno-belih.

Dženkins kaže da mu je najteži zadatak da bližnjima u Njujorku opiše atmosferu koju stvaraju navijači u Beogradu.

– Uvek im kažem istu stvar, a to je: „Šta god da vam kažem, nećete znati kako je u Beogradu dok ne dođete ovde”. Pokušavam da utičem na što više prijatelja, ali i na porodicu, da dođu ovde, naročito na Evroligu, kako bi se uverili u sve ovo jer obično se pomisli: „Ma on preteruje malo”. Moraš da budeš ovde i da osetiš energiju navijača kako bi razumeo. Izgleda uzbudljivo i kada gledaš preko kompjutera, ali kada si tu i kada osetiš kako se dvorana trese – sa oduševljenjem je govorio Dženkins.