‘Lord’ Bendtner propušta duel sa ‘Orlovima’: Selektor Danske saopštio spisak za meč sa Srbijom

Selektor Danske Morten Olsen saopštio je preliminarni spisak 19 fudbalera za utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Danska će u petak, 14. novembra gostovati Srbiji u utakmici koja će se na stadionu Partizana igrati pred praznim tribinama zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA).

Olsen će u toku nedelje dopuniti spisak igrača, a poznato je da zbog povrede neće moći da računa na standardnog desnog beka Larsa Jakobsena, koji ima problema sa kolenom.

Reprezentacija Danske posle tri utakmice ima četiri boda i na čelu je tabele Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, sa tri boda više i mečom više od Srbije. Danska će se nakon utakmice sa Srbijom sastati 18. novembra sa Rumunijom u prijateljskom susretu.

Spisak igrača:

Golmani: Kasper Šmajhel (Lester) i Stefan Andersen (Kopenhagen).

Odbrambeni fudbaleri: Andreas Bjeland (Tvente), Danijel Ager (Brondbi), Kian Hansen (Nant), Nikolaj Bojlesen (Ajaks), Peter Ankersen (Salcburg), Simon Kjer (Lil) i Simon Poulsen (AZ).

Igrači sredine terena: Kristijan Eriksen (Totenhem), Jakob Poulsen (Midtjiland), Lase Šene (Ajaks), Lase Vibe (Geteborg), Pjer Emil Hejbjerg (Bajern Minhen), Tomas Kalenberg (Brondbi) i Vilijam Kvist (Vigan).

Napadači: Mikel Kron-Deli (Selta), Ufe Beh (Nordsjeland) i Jusuf Poulsen (Lajpcig).