Loša vest za Orlove: Najveći konkurent u grupi zabeležio pobedu (VIDEO)

Fudbaleri Švajcarske pobedili su reprezentaciju Kameruna 1:0 u prvoj utakmici Grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

Foto: screenshot/youtube.com

Švajcarska i Kamerun su na Mundijalu u Kataru odigrali prvu utakmicu u Grupi G, u kojoj se nalazi i Srbija, a evropska reprezentacija je pobedila 1:0 i upisala tri boda.

Švajcarci su jedini gol na meču postigli u 48. minutu iz svog prvog udarca u okvir gola – Bril Embolo je bio strelac protiv zemlje iz koje potiče, pa nije ni slavio pogodak fudbaler Monaka.

Šaćiri je prethodno centrirao po zemlji na ivicu peterca, odakle je zaboravljeni Embolo rutinski savladao Onanu.

Kamerun je u prvom poluvremenu bio bolji i opasniji tim. Nije bilo mnogo prilika da se rezultat promeni, ali su Kamerunci počeli meč u čvrstom i organizovanom bloku na svojoj polovini terena, a pretili su iz brzih kontranapada.

Najbolju priliku imali su u 10. minutu, kada je Embuemo utrčao u prazan prostor i šutirao iskosa. Zomer je odbranio, a posle odbitka pokušao je i Ekambi, ali je poslao loptu preko gola. 

Kako je vreme odmicalo sve češće i duže imali su Kamerunci i loptu u svom posedu, ali nisu pronalazili put do gola Zomera.

Švajcarska je najopasnija bila posle kornera – Elvedi i Akandži su pred odlazak na odmor imali dve dobre šanse, ali je prvi šutirao glavom pored gola, a drugi loše zahvatio loptu iz veoma dobre pozicije.

Čim je drugo poluvreme počelo, fudbaleri iz Švajcarske su iskoristili prvu neopreznost kamerunske odbrane, postigli su gol i potpuno demoralisali Kamerunce, koji su do kraja meča teško stvarali šanse, a igra im se potpuno raspala.

Najbolje što su uradili bio je sjajan prodor napadača minhenskog Bajern Čupo-Motinga po desnoj strani terena – prošao je pored nekoliko čuvara, ali je morao da pokuša iz veoma nezgodnog ugla, pa je Jan Zomer intervenisao i poslao loptu u korner. 

Imala je i evropska reprezentacija još nekoliko izglednih prilika – u 68. minutu Vargas je bio u završnici dobre akcije, šutirao je iz prve, ali je Onana odlično intervenisao. Odmah su Švajcarci zapretili i nakon kornera, ali je Angisa u poslednji čas skinuo loptu sa noge Embolou.