LOŠE VEST IZ SVETA TENISA: Delpo propušta početak sezone i AUSTRALIJAN OPEN!

Huan Martin del Potro
Facebook.com/JuanMartinDelPotro.Ok

Trideset osmi teniser sveta počeće tenisku sezonu sa zakašnjenjem.

 

Huan Martin del Potro, najbolji argetinski teniser i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, propustiće prvi grend slem naredne sezone –  Australijan Open.

Osim ovog turnira Del Potro će zbog, kako je naveo, brige za svoje zdravlje propustiti i Oklend Klasika u Novom Zelandu.

Del Potro još od 2010. godine, kada je bio četvrti teniser sveta, vodi veliku borbu sa povredom ručnog zgloba. Od tada često je morao da pravi pauze, a veći deo sezona 2014. i 2015. godine je propustio.

Vratio se tenisu 2016. godine i napravio niz sjajnih rezultata, među kojima srebro iz Rija i osvojen Dejvis kup sa Argentinom.

On je ranije ove sedmice otkrio da razmišlja o tome da propusti AO, rekavši da ga je tenis čekao dve godine “pa onda može da sačeka i još jedan Australijan Open”.

Sezonu 2016. godine Del Potro je počeo kao 1.042 teniser sveta, a završio ju je kao trideset osmi, upisavši pobede nad najboljim teniserima današnjice Novakom Đokovićem, Endijem Marejem, Stenom Vavrinkom i Rafaelom Nadalom.