Loše vesti stižu iz Grenobla: Šumaher se nikada neće oporaviti

Menadžerka sedmostrukog svetskog šampiona u F1 Mihaela Šumahera, Sabine Kem demantovala je da se poboljšalo zdravstveno stanje slavnog nemačkog vozača.

Pojedini svetski mediji objavili su pre nekoliko dana navodnu izjavu Kemove o dobrim rezultatima oporavka legendarnog vozača F1. U tadašnjem navodnom saopštenju tvrdi se da se Šumaher, koji se krajem aprila prvi put probudio iz veštački izazvane kome, povremeno budi i komunicira sa okolinom.

– Nikada nisam razgovarala s tim novinarima i nismo izdali saopštenje o Mihaelovom stanju – prenela je stav porodice Šumaher, Sabine Kem.

Mihael Šumaher se nalazi u veštačkoj komi od 29. decembra posle teškog pada na skijanju u Meribelu u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu. Mihael je od tada u bolnici u Grenoblu gde je dva puta bio podvrgnut operaciji, a lekari su krajem januara počeli postepeni proces buđenja iz kom piše Kurir.

– Ne postoji razlog zašto Šumaherova porodica ne bi objavila dobre vesti iz bolnice da su se one dogodile. Prilično sam siguran da ih nikada nećemo čuti. U ovom trenutku plašim se narednog saopštenja porodice Šumaher. Šanse za oporavak posle šest meseci u komi su minimalne, a graničilo bi se sa čudom da osoba koja je godinu dana provela u vegetativnom stanju povrati svest – tvrdi bivši lekar Formule 1 dr Geri Hartštajn.