Loše vesti za Nadala: Zbog pauze ugrožen nastup na omiljenom turniru

Posle savršenog starta sezone i 20 pobeda u nizu Rafael Nadal je zaustavljen. U finalu Indijan Velsa je izgubio od Tejlora Frica i tako je ostao bez titule. Međutim, ono što je mnogo više zabrinulo i njega i ljubitelje tenisa bila je povreda španskog igrača.

printscreen/twitter.com/Roland-Garros

Prvo je pio tablete protiv bolova, pa je u pauzi između setova uzeo medicinski tajm-aut, dok je u drugom setu često tražio pomoć lekara u vidu masaže. Sada su stigle najnovije informacije o njegovoj povredi, u pitanju je fraktura rebara i čeka ga pauza.

– Nadal će biti van terena četiri do šest nedelja – prenose španski mediji.

To je šokiralo i Rafu.

– Nisam ovo očekivao. Veoma sam tužan. Posle dobrog početka je stigao težak udarac u bitnom delu sezone. Oduvek sam imao borbeni duh, nikada nisam odustajao i nastaviću tako. Biću strpljiv, naporno ću raditi na oporavku. Hvala svima na podršci – rekao je Nadal.

Španac je posle tog duela sa Fricom priznao da ima problem sa disanjem i da trpi velike bolove, ali bi sve ovo moglo da ostavi vleiki trag. Nadal se već povukao sa turnira u Majamiju, a s obzirom na period oporavka koji se navodi izvesno je da neće moći da učestvuje na turnirima u Monte Karlu (od 10. do 17. aprila) i u Barseloni (od 18. do 24. aprila). U teoriji bi prvi turniri mogli da budu početkom maja, na Mastersima u Madridu i Rimu.

Ipak, ono što najviše brine sve je Rolan Garos. Hoće li Rafa biti potpuno spreman za učešće na svom omiljenom turniru. Takmičenje u Francuskoj počinje 22. maja.