Lovernj: Medalju posvećujem svojoj porodici i Partizanu, sutra navijam za Srbiju

Košarkaški reprezentativac Francuske Žofre Lovernj posvetio je bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva svojoj porodici i 'svojoj porodici u Partizanu'.

– Još jednom hvala saigračima i treneru iz Partizana, kao i iz reprezentacije. Uradili smo sjajan posao, nije bilo lako. Sutra navijam za Srbiju – dodao je Lovernj.

Dosadašnji igrač Partizana osvojio je sa Francuskom treće mesto posle pobede nad Litvanijom 95:92.

Francuska je izgubila od Srbije u dramatičnom polufinalnom meču, a manje od 24 sata kasnije ‘Trikolori’ su igrali za bronzu.

– Posle utakmice smo imali doping kontrolu, ostali smo do dva-tri ujutru, nije bilo lako da spavamo posle toga. A danas pritisak zbog utakmice. Nismo mnogo spavali. Bilo je malo čudno, ali pobedili smo, tako da je okej – rekao je Lovernj.

U sportu se nekada kaže da je bolje osvojiti bronzanu medalju nego srebrnu jer se takmičenje završava pobedom.

– Možda sam sad srećniji jer smo završili pobedom, ali za 10 godina ću možda reći da sam hteo srebro. U ovom trenutku, bolje bronza, za 10 godina ne. Ali, medalja je medalja – rekao je Lovernj.

Francuski reprezentativac je u Partizan došao krajem 2012. godine i izborio poziv u nacionalni tim, sa kojim je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniju 2013. godine, iako nije mnogo igrao.

– Igrao sam više ove godine, i mislim prilično dobro. Nisam u polufinalu toliko igrao, ali to je trenerova odluka i tu nemam šta da kažem. Igram više, igrao sam bolje, osvojili smo medalju i jako sam radostan. Naravno da mi znači što sam imao veću ulogu sada – kaže Lovernj.

– Pre dolaska u Partizan nisam bio popularan u Francuskoj, niko me nije poznavao, nisam bio blizu reprezentacije. Posle šest meseci sam pozvan u reprezentaciju, iako nisam mnogo igrao. Posle još godinu dana sam se našao u prvom timu. Nadam se da ćemo moći da ostanemo da gledamo finale.