Lovernj priznao: Moram da budem pošten, nije bio faul

Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj priznao je da Miroslav Raduljica nije napravio faul nad njim u poslednjoj sekundi utakmice drugog kola na Mundobasketu koji su danas igrale reprezentacije Francuske i Srbije.

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu grupne faze takmičenja na SP u Španiji a trijumf Francuza pomalo je ostao u senci odluka arbitara koji su u poslednjim sekundama oštetile “Orlove” u dva navrata.

Sudije su pri rezultatu 73:73 napravile grešku prilikom prodora Bogdana Bogdanovića kada nisu dosudile evidentan prekršaj a potom su sekundu pre kraja pod košem Srbije sankcionisale navodni kontakt Raduljice i Lovernja i omogućile bivšem kapitenu Partizana da donese trijumf “Trikolorima”.

Na konferenciji za medije Miroslav Raduljica nije želeo da komentariše situaciju iz poslednje sekunde a kratko je novinare uputio na Žofrija Lovernja.

– Bolje je da pitate Žofrija i sudije – glasio je odgovor Miroslava Raduljice na pitanje da li je bilo prekršaja.

A u miks zoni, bivši kapiten Partizana jasno je rekao šta misli o spornoj situaciji. Dok je davao izjavu francuskim novinarima Raduljica ga je pitao da li je bio faul a ovaj je kratko odgovorio da nije. Nakon toga Lovernj je i novinarima priznao da nije bilo prekršaja.

– Moram da budem pošten, nije bio faul. Ne osećam se kao heroj, trebalo je samo da pogodim to jedno slobodno bacanje i uspeo sam – rekao je Lovernj nakon utakmice.

Francuska i Srbija imaju po pobedu i poraz nakon dve odigrane utakmice, a našu reprezentaciju u ponedeljak očekuje duel sa Iranom.