LŠ: Bajern juri četvrto vezano polufinale, PSŽ-u neophodan podvig protiv Barse

U sutrašnjim duelima četvrtfinala Lige šampiona sastaju se Bajern-Porto i Barselona-Pari Sen Žermen. Bajern će na svom terenu pokušati da nadoknadi poraz od 3:1 iz prve utakmice. U drugom meču, Parižani će morati da dođu do podviga i ubedljivo savladaju Barsu u gostima. Iako je PSŽ u prvom meču izgubio istim rezultatom kao i Bavarci od Porta, njima je posao još više otežan činjenicom da će pobedu juriti u gostima, u grotlu stadiona "Kamp Nou".

 

Fudbaleri Bajerna pokušaće sutra da nadoknade dva gola zaostatka za Portom koji je iznenadio nemački klub na prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Porto je prošle nedelje na svom stadionu savladao favorizovani Bajern sa 3:1 i tako stekao veliku prednost u odnosu na protivnika.

Klub iz Minhena će pokušati da dođe do svog četvrtog uzastopnog polufinala Lige šampiona, dok je Porto ove sezone došao do četvrtfinala prvi put posle šest godina.
Bajern je blizu odbrane titule u nemačkom prvenstvu, a u poslednjem kolu lako je sa 2:0 savladao Hofenhajm pogotkom Sebastijana Rodea i autogolom Andreasa Beka.

Porto je tri boda iza lidera portugalskog šampionata Benfike, i pored pobede nad Akademikom golom Ernanija.

Barselona će se na svom terenu sastati sa Pari Sen Žermenom nakon velike pobede od 3:1 u Francuskoj.

 

Španski klub će gostovati PSŽ-u nakon trijumfa nad Valensijom u Primeri, kojom je katalonski klub zadržao dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Leo Mesi je na tom duelu postigao 400. gol za klub.

PSŽ je u francuskom prvenstvu savladao Nicu sa 3:1, čime se vratio na prvo mesto, s obzoriom na to da je Lion igrao nerešeno. 

Obe utakmice će se igrati sutra od 20.45.