LŠ: Bajern šesticom do polufinala, Nejmar dvostruki strelac za Barsinu rutinsku pobedu

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su danas deklasirali Porto u Minhenu sa 6:1 i tako nadoknadili dva gola zaostatka iz prve utakmice. Nakon pobede u gostima od 3:1, Barselona je u revanšu na svom stadionu pobedila sa 2:0 golovima Nejmara u 14. i 34. minutu.

  

Preostali četvrtfinalni susreti igraće se sutra od 20.45. Real Madrid će posle remija bez golova u prvom duelu dočekati gradskog rivala Atletiko, dok će Juventus gostovati Monaku posle pobede 1:0.

Bajern Minhen – Porto 6:1 (5:0)

(14. Alkantara, 22. Boateng, 27, 40. Levandovski, 36. Miler, 88. Alonso – 73. Martinez)

Bajern Minhen: Nojer, Bernat, Badštuber, Boateng, Rafinja, Lam, Alonso, Alkantara, Miler, Levandovski, Gece.

Porto: Fabijano, Martin Indi, Markano, Maikon, Rejes, Erera, Kazemiro, Tore, Braimi, Kvarežma, Martinez.

Barselona – Pari Sen Žermen 2:0 (2:0)

(14, 34. Nejmar)

Barselona: Ter Štegen, Pike, Alba, Maskerano, Alveš, Buskets, Rakitić, Inijesta, Suarez, Mesi, Nejmar

Pari Sen Žermen: Sirigu, Markinjoš, Maksvel, Van der Vil, Luiz, Kabaj, Matuidi, Verati, Pastore, Kavani, Ibrahimović

Bajern Minhen – Porto 6:1 (prvi meč 1:3)

Velika odlučnost kod domaćina da napravi preokret u ovom meču videla se na samom startu. Gigant iz Minhena je furiozno započeo okršaj sa portugalskim timom. Bajern je napadao, bio agresivan, pritiskao, imao veću inicijativu…

Već u prvim minutima mogli smo da vidimo dva dobra pokušaja Levandovskog sa distance, međutim oba puta je bio izblokiran. U desetom minutu Bajernu je malo falilo da povede, nakon što je Miler dobio odličan pas u prostor, stigao do kaznenog, ali je njegov šut odbranio Fabijano. Lopta se odbila do Levandovskog, koji je pogodio samo levu stativu.

Ali, sve se isplatilo u 14. minutu kada su preko Huana Bernata fudbaleri Bajerna ušli u kazneni prostor, gde je Španac poslužio zemljaka Tijaga Alkantara koji je smestio loptu u levi ugao – 1:0.

 

Bajern je nastavio da napada i već u 23. minutu izjednačio ukupni rezultat na 3:3. Posle kornera sa desne strane, lopta je stigla do Badštubera na drugoj stativi, on je glavom vratio na prvu gde je njegov saigrač iz odbrane Džerom Boateng sjajno skočio i spustio je pored leve stative – 2:0.

Nije prošlo ni pet minuta Bajern je stigao do rezultata za polufinale. Strelac je bio Robert Levandovski koji je snažnim šutem glavom savladao Fabijana – 3:0.

Rešetanje giganta iz Minhena nije prestalo. U 36. minutu Alkantara je povukao kontru sa 30 metara i pronašao prvog do sebe, Tomasa Milera koji je odlučio da raspali sa 25 metara, dok je lopta na putu zakačila Martinsa Indija, te prevarila golmana Porta za velikih 4:0.

 

Razigrani Levandovski uspeo je da i drugi put na ovom meču zatrese mrežu, samo četiri minuta nakon pogotka njegovog saigrača. „Petarda” je pukla, Porto je u šoku – 5:0.

 

Kao da rezultat od 5:0 nije bio dovoljan domaćinu, pa je nastavio da igra istim intezitetom. Vać na startu drugog dela stvorila se nova prilika za gol, kada je posle centaršuta s leve strane usamljeni Gece uhvatio volej na drugoj stativi, ali je lopta prošla pored desne stative.

Golman domaće ekipe Manuel Nojer nijednom nije intervenisao do 65. minuta, kada je Badštuber bio u velikoj prilici da se upiše u listu strelaca, ali je njegov pokušaj glavom završio iznad prečke.

Porto je konačno u 73. minutu uspeo da dođe do počasnog gola pošto je bivši igrač Crvene zvezde Evandro centrirao sa desne strane i u petercu pronašao kapitena Džeksona Martineza koji nije imao problema da prosledi loptu u mrežu – 5:1.

Porto je imao veći posed lopte do kraja utakmice, ali nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Manuela Nojera, pa se Bajern plasirao u narednu rundu.

Ivan Markano isključen je zbog prekršaja i drugog žutog kartona u 87. minutu, a Ćabi Alonso je postigao pogodak iz slobodnog udarca i postavio konačan rezultat – 6:1.

Barselona – Pari Sen Žermen 2:0 (prvi meč 3:1)

 

Očekivano Barselona je od samog starta kontrolisala ritam igre, da bi u 14. minutu rešila dvomeč. Andres Inijesta je izveo spektakularnu akciju, tako što je zaobišao čak trojicu igrača PSŽ-a, potom je stigao na 20-ak metara od kaznenog gde je gurnuo loptu do Nejmara, on je iskoristio novu katastrofalnu reakciju Luiza i kao u prvom meču rutinskom realizacijom doneo vođstvo svom timu – 1:0.

Nastavila je Barselona da dominira, a deset minuta pre poluvremena i definitivno obezbedili plasman u polufinale.

Danijel Alveš je poslao centaršut svojom slabijom levom nogom, lopta je pala na peterac, gde opet nije bilo nijednog štopera PSŽ, a to je ponovo iskoristio Nejmar i postigao drugi gol na meču, a treći u dvomeču – 2:0.

Drugo poluvreme Barsa je otvorila sigurno, ali je u nastavku ritam igre opao. Zbog toga su se gosti posle desetak minuta konačno oslobodili pritiska, pa su imali nekoliko dobrih kombinacija u veznom redu. Međutim, ni to im nije pomoglo da priđu golu domaćina.