LŠ: Boateng u završnici srušio Sitija! Porto razvalio Borisova, Roma ubedjiva, kiks Čelsija (VIDEO)

Fudbaleri Bajerna pobedili su Mančester siti sa 1:0, u derbiju prvog kola Lige šampiona golom Žeroma Boatenga u 90. minutu. Veče su obeležili Porto i Roma. Porto je slavio protiv BATE Borisova sa 6:0, a Roma je deklasirala CSKA sa 5:1.

U ostalim mečevima prve runde u grupama E, F, G i H Barselona je sa minimalnih 1:0 pobedila APOEL, a mečevi Čelsi –Šalke, Ajaks – PSŽ i Maribor – Sporting završeni su rezultatom 1:1.

Golova nije bilo jedino u Bilbau gde su remizirali Atletik i Šahtjor.

Grupa E: U derbiju kola na Alijenc Areni prvo poluvreme završeno je bez golova. Tokom 45 minuta igre mnogo sigurniju i bolju igru pružio je domaćin. Nastavak nam je i dalje doneo relativno tvrdu igru i veči pritisak Bajerna, koji se isplatio tek u finišu utakmice. Boateng je fantastičnim udarcem savladao golmana „Građana” i domaćinu doneo veliku radost.

Bajern – Mančester siti 1:0 (90. minut Boateng)

Za razliku od ovog meča, u Italiji se već od sedmog minuta zatresla mreža. „Vučica” je pogotkom Iturbea samo najavila „fudbalski teror” koji je usledio. Žervinjo je posle samo tri minuta uspeo da duplira vođstvo, da bi se sredinom prvog dela u listu strelaca upisao i Majkon. Četvrti gol za Romu, a svoj drugi na ovom meču, ponovo je postigao razigrani reprezentativac Obale Slonovače. I u drugom delu meča Roma je bila bolja, kontrolisala igru, ali je do petog pogotka stigla zahvaljujući protivničkom igraču – Ignaševiću koji je napravio grešku i loptu poslao u sopstvenu mrežu. Tek posle nešto više od 80. minuta CSKA uspeva da stigne do prvog i utešnog gola, strelac je bio Musa.

Roma – CSKA 5:1 (7. minut  Iturbe, 10. minut Žervinjo, 20. minut Majkon, 31. minut Žervinjo, 51. minut Ignaševič, autogol – 82. minut Musa)

 

 

Grupa F: Na oba meča ove grupe mogli smo da vidimo po jedan pogodak u prvom poluvremenu. „Parižani” su golom Kavanija poveli na gostovanju u Holandiji, dok je Barselonu u očekivano vođstvo doveo Pike. U nastavku je Ajaks stigao do izjednačenja, Šene je bio strelac. PSŽ do kraja nije uspeo da ponovo dođe u vođstvo. S druge strane, Barselona je minimalcem slavila kod kuće.

Ajaks – Pari Sen Žermen 1:1 (14. minut Kavani, 64. minut Šene)

Barselona – APOEL 1:0 (28. minut Pike)

Grupa G: Nešto mirnije u prvom poluvremenu, u odnosu na ostale, bilo je u ovoj grupi. Glavni favorit grupe G – Čelsi, je već posle 11 minuta igre poveo, a strelac je bio Fabrega. S druge strane u Sloveniji se rezultat nije menjao od samog početka. Tek u nastavku bilo je uzbuđenja. Šalke je uspeo da iznenadi „Plavce” i golom Huntelara podeli bodove sa Čelsijem.

U drugom meču Sporting je poveo golom Nanija, ali je Maribor zahvaljujući Zahoviću uspeo da ostane nesavladan kod kuće.

Čelzi – Šalke 1:1 (11. minut Fabregas, 62. minut Huntelar)

Maribor – Sporting 1:1 (80. minut Nani, 90. minut Zahović)

Grupa H: Nalik Romi, Porto je ubedljivo otvorio meč sa BATE Borisovim. Braimi je postigao prvi gol večeras u Ligi šampiona, a za to mu je bilo potrebno samo šest minuta. Sredinom prvog dela postao je i dvostruki strelac, a nakon pet minuta mežu BATE-a je zatresao i Martines. U Bilbao nije bilo uzbuđenja u prvih 45. minuta igre. U drugom poluvremenu nastavila se furiozna igra plavo-belih. Braimi je stigao do het-trika, a posle njega golove su postigli Adrijan i Abubakar za potpuni debakl Borisova.

Atletik Bilbao – Šahtjor 0:0

Porto – BATE Borisov 6:0 (6. minut – Braimi, 32. minut Braimi, 37. Martines, 57. minut Braimi, 61. minut Adrijan, 76. minut Abubakar)