LŠ: Čičarito pogodio za polufinale, Juventus se odbranio u Kneževini (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida i Juventusa plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su eliminisali Atletiko Madrid, odnosno Monako.

 

Podsetimo, gigant iz Minhena se plasirao u polufinale Lige šampiona, pošto je sinoć deklasirao Porto sa 6:1 i tako nadoknadio dva gola zaostatka iz prve utakmice. Nakon trijumfa u gostima od 3:1, Barselona je u revanšu na svom stadionu pobedila Pari Sen Žermen sa 2:0 golovima Nejmara u 14. i 34. minutu. Više o ovim utakmicama možete pročitati OVDE.

Real Madrid – Atletiko Madrid 1:0 (0:0)

 

Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Varan, Ramos, Koentrao, Pepe, Kros, Isko, Rodrigez, Ernandez, Ronaldo.
Atletiko Madrid: Oblak, Gamez, Godin, Miranda, Huanfran, Tijago, Koke, Nigez, Turan, Grizman, Mandžukić.

Krcati „Santjago Bernabeu” nije poremetio goste, koji su od samog starta veoma oprezno ušli u duel sa Realom. U uvodnim minutama nismo mogli da vidimo previše uzbuđenja. Vrebale su se greške, a igra se više bazirala na sredini terena. Pokušavao je „Kraljevski klub” da organizuje nešto konkretnije napade, međutim odbrana „Jorgandžija”, u tom periodu, je odlično funkcionisala. 

Real je imao loptu u svom potezu, delovao je agresivnije u odnosu na protivnika, međutim, pritisak, posle deset minuta igre, nije dobio svoj rezultat.

Pokušaji Real Madrida nisu delovali toliko opasno, ali su bili česti. Nešto bolju priliku imao je Kristijano Ronaldo u 15. minutu, kada je uputio jak šut sa 18 metara, ali lopta je završila pored desne stative.

U nastavku su se konačno i gosti razbudili. Posle auta, Koke je naleteo odbitak, potom je pokušao da improvizovanim poluvolejom zahvati loptu, ali svoju ideju nije baš najbolje sproveo u delo.

Pokušao je i Rodrigez iz slobodnjaka, ali nije bilo posla za golmana Jana Oblaka u 27. minutu, da bi dva minuta kasnije na drugoj strani Atletiko imao najbolju priliku na meču, pošto je Hesus Gamez uputio veoma oštar šut, ali je siguran bio Iker Kasiljas.

U poslednjem minutu prvog dela igre Kristijano Ronaldo propustio je stopostotnu priliku da donese prednost Realu, a Oblak je ponovo bio heroj. Atletiko je izgubio loptu ispred svog šesnaesterca, Čičarito je proigrao Portugalca koji je gađao bliži ugao, ali se slovenački golman isprečio.

Po povratku sa odmora krenuo je Real silovito kao i na početku madridskog derbija i posle četiri minuta igre u nastavku Isko je maestralno pronašao Čičarita koji je sa leve strane matirao Oblaka, i loptu poslao pored dalje stative.

Sve do 70. minuta nismo videli ništa osim dugih lopti i odlugovlačenja od Atletika. Tada je Arda Turan pronašao Serhija Garsiju koji je u međuvremenu zamenio Grizmana, ali je njegov udarac glavom lako ukrotio Kasiljas. Samo šest minuta kasnije Turan je visoko podignutom nogom startovao u duelu sa Ramosom i zbog opasne igre zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni, pa je ostavio saigrače na cedilu.

Real krenuo ozbiljno da preti. Želeo je da iskoristi igrača više. I uspeo je u 88. minutu! Hames i Ronaldo su odigrali dupli pas po desnom krilu, Portugalac je u sredini pronašao Ćićarita i on je iz prve matirao Oblaka za 1:0.

Monako – Juventus 0:0

 

Monako: Bufon, Kjelini, Bonući, Barzalji, Evra, Vidal, Pirlo, Markizio, Lihtštajner, Morata, Tevez.
Juventus: Subašić, Fabinjo, Rađi, Abdenur, Kuržava, Mutinjo, Tulalan, Kondogbija, Silva, Martijal, Fereira.

Štoper gostiju Đorđe Kjelini zaradio je žuti karton već u prvom minutu posle greške u odbrani, dok je Žofri Kondogbija iz voleja pet minuta kasnije zapretio Bufonu, tako da je Juventus imao čega da se plaši na ovom gostovanju, jer su bolje meč otvorili „Kneževi”.

„Stara dama” se ponovo našla u problemu, u 15. minutu, pošto je Mutinjo došao na samo pet metara od gola, ali je Barzalji ostao i izbacio loptu u korner.

Monako je morao da više pritiska, jer je svestan kakva je odbrana protivničke ekipe, pa je za trenutak otvorio prostor po bokovima kuda je Lihtštajner umalo došao u sto postotnu priliku u 29. minutu, ali je golman Subašić bio brži. Juventus se odlično branio, i delovao kao da čuva rezultat iz prvog meča.

Juventus je imao manji posed lopte, a uz to je uputio samo jedan udarac na gol protivnika koji je to učinio čak šest puta do 38. minuta meča.

Torinski tim je imao priliku da povede na meču u 44. minutu nakon što je Karlos Tevez došao do čiste pozicije da uputi udarac, što je on i učinio sa 17 metara, ali je njegova lopta prohujala pored desne stative, pa nije bilo promene rezultata na poluvremenu.

Ništa se nije menjalo ni u drugom delu igre, jer je Monako nastavio da pritiska sa svih strana…

Nastavili su se udari na gol Juventusa, pa je ponovo pokušao Kondogbija u 62, a onda i Mutinjo u 63. minutu, ali lopta je u oba navrata završila iznad prečke.

Iako je Monako svim silama želeo da dođe do pogotka koji bi ih odveo u produžetke, Juventus je odoleo napadima „Kneževa” i obezbedio plasman u polufinale.