LŠ: Derbi se igra u Mančesteru, a Gvardiola dočekuje “svoju” Barselonu!

lš
uefa.com

Utakmicama 4. kola nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona, a duel koji najviše privlači pažnju je onaj iz C grupe u Mančesteru.

 

Domaći Siti, predvođen menadžerom Pepom Gvardiolom, želi da se revanšira Barseloni za bolan poraz na “Kamp Nouu”.

Barselona je pre dve nedelje zadala novi težak udarac Gvardioli po povratku u matični klub (4:0), ali Siti novi meč čeka u znatno boljem raspoloženju jer je trijumfom nad Vest Bromič Albionom minulog vikenda prekinuo niz od šest utakmica bez pobede.

Mančester siti ima i imperativ jer bi u slučaju neuspeha mogao da izgubio drugu poziciju od Borusije iz Menhengladbaha koji dočekuje Seltik.

Najuzbudljivije je u B grupi, gde sva četiri tima gaje nadu u plasman u osminu finala elitnog takmičenja. Napoli je u najboljem položaju, ali posle poraza od Bešiktaša u Italiji (3:2), putuje u vrući Istanbul na revanš.

Benfika je pred moranjem u Lisabonu protiv Dinama i pobedom bi verovatno izbacila ekipu iz Kijeva iz trke za prolaz dalje.

Što se tiče A grupe tu su praktično poznati učesnici naredne runde, samo je pitanje da li će Pari Sen Žermen ili Arsenal biti prvi, uoči gostovanja Bazelu i Ludogorecu.

Slična situacija je u D grupi, s tim što madridski Atletiko ima tri boda više od minhenskog Bajerna, koji gostuje PSV-u u Ajndhovenu.

Četa Dijega Simeonea ima lakši zadatak jer se na Visente Kalderonu sastaje sa ruskim Rostovom.