LŠ: Dortmund rasturio Anderleht, Atletiko bolji od Juvea, het-trik Velbeka, poraz Liverpula (VIDEO)

U preostalih osam utakmica drugog kola Lige šampiona Juventus je zabeležio prvi poraz od početka sezone, dok su ekipe Malmea i Bazela bile bolje od Olimpijakosa i Liverpula.

U sredu su odigrane utakmice drugog kola UEFA Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

U prvom meču dana, u Grupi C, fudbaleri Zenita i Monaka su remizirali bez golova u Sankt Peterburgu. U okviru iste grupe Bajer Leverkuzen je u Nemačkoj savladao Benfiku.

U derbiju večeri, u Madridu, Atletiko je savladao Juventus sa 1:0, u Grupi A. Istovremeno, Malme je savladao grčki Olimpijakos rezultatom 2:0.

Real Madrid je preživeo gostovanje u Bugarskoj, pošto je posle preokreta savladao Ludogorec sa 2:1. U Grupi B je viđeno i najveće iznenađenje pošto je Bazel na svom terenu iznenadio Liverpul – 1:0.

U Grupi D Anderleht na svom terenu ubedljivo poražen od Borusije Dortmund 0:3, dok je Arsenal u Londonu deklasirao Galatasaraj sa 4:1.

 

 

Grupa A:

Malme je kao domaćin pomalo neočekivano došao u prednost protiv Olimpijakosa u 42. minutu. Rozenborg je iskoristio kiks odbrane i lagano zatresao mrežu. Isti igrač bio je strelac i u nastavku meča za konačan rezultat i tri boda za švedsku ekipu.

U prvih 45 minuta na meču Atletika i Juventusa viđena je velika borba sa malo šansi. Zapravo, jedan jedini udarac u okvir gola u tom periodu meča uputio je Mandžukić, ali je Bufon odbranio. Sjajni golman „Stare dame” je konačno kapitulirao posle više od deset sati u svim takmičenjima. Njega je u 75. minutu savladao Arda Turan u 75. minutu, što je bilo dovoljno za trijumf „Jorgandžija”.

Grupa B:

Pravi šok doživeo je „Kraljevski” klub u Bugarskoj kada je Marselinjo pogodio već u 6. minutu za Ludogorec. Mogao je Ronaldo da izjednači sa ”kreča”, ali mu je golman pročitao udarac. Dobio je Portugalac popravni – opet je on šutirao sa bele tačke i pogodio za izjednačenje. Goste je spasio Benzema pogotkom u drugom poluvremenu.

U Švajcarskoj Bazel i Liverpul nisu uspeli da postignu gol u prvom poluvremenu. Ipak, Švajcarci su golom Štrelera u 52. minutu došli do velika tri boda.

Grupa C:

U prvoj utakmici programa Lige šampiona koji se igrao u sredu, fudbaleri Zenita i Monaka odigrali su miroljubivo u Rusiji.

Bajer je odlično započeo meč protiv Benfike. Golovima Kislinga i Hjing-Mina „Aspirindžije” su sa 2:0 vodile posle prvog dela igre. Uspeli su Portugalci da smanje zaostatak u nastavku meča, ali im je Kalhanoglu raspršio sve snove pogotkom sa penala.

Grupa D:

Anderleht našeg Aleksandra Mitrovića kapitulirao je već u 4. minutu, a strelac za Dortmund bio je Imobile. „Milioneri” su zaigrali mnogo ubedljivije u drugom poluvremenu, a Ramos je sa dva gola rasturio belgijsku ekipu.

Fantastičan posao u prvih 45 minuta odradio je Asenal protiv Galatasaraja. U razmaku od samo osam minuta Velbek je postigao dva gola, a do kraja poluvremena pogodio je i Sančez za 3:0. Tamo gde je engleske reprezentativac stao, nastavio je u nastavku meča – bio je strelac i u 52. minutu za svoj treći gol na utakmici i ubedljivo vođstvo. Gledaoci u Londonu malo su se uplašili kada je Šćešni zbog prekršaja nad Jilmazom u svom šesnaestercu poslat u svlačionicu, a turski igrač bio je precizan sa 11 metara – 4:1.

 

Liga šampiona, drugo kolo:

Grupa A:

Malme – Olimpijakos 2:0 (1:0)

(Rozenberg u 42. i 82.)

Atletiko Madrid – Juventus 1:0 (0:0)

(Turan u 75.)

Tabela: Juventus 3, Olimpijakos 3, Atletiko 3, Malme 3.

Grupa B:

Ludogorec – Real Madrid 1:2 (1:1)

(Marselinjo u 6. – Ronaldo pen. u 24, Benzema u 77.)

Bazel – Liverpul 1:0 (0:0)

(Štreler u 52.)

Tabela: Real 6, Liverpul 3, Bazel 3, Ludogorec 0.

Grupa C:

Zenit – Monako 0:0

Bajer Leverkuzen ˜– Benfika 3:1 (2:0)

(Kisling u 25, Hjong-Min u 34, Kalanoglu pen. u 63. – Salvio u 62.)

Tabela: Zenit 4, Monako 4, Leverkuzen 3, Benfika 0.

Grupa D:

Anderleht – Borusija Dortmund 0:3 (0:1)

(Imobile u 4, Ramos u 72. i 79.)

Arsenal – Galatasaraj 4:1 (3:0)

(Velbek u 22, 30. i 52, Sančez u 41. – Jilmaz pen. u 61.)

Tabela: Dortmund 6, Arsenal 3, Galatasaraj 1, Anderleht 1.