LŠ: Juventus preokretom ostao u trci za nokaut fazu! Anderleht i Mitrović iznenadili Arsenal

Večeras su od 20 časova i 45 minuta odigrane utakmice četvrtog kola grupne faze Lige šampiona u grupama A, B, C i D. Veliki preokret viđen je u Torinu, gde je Juventus zabeležio važnu pobedu nad Olimpijakosom - 3:2, dok je uzbuđenja bilo i u Londonu, gde je Arsenal remizirao sa Anderlehtom - 3:3.

Rezultati četvrtog kola Lige šampiona, utorak:
Grupa A:
Juventus – Olimpijakos 3:2 (Pirlo 21. Ljorente – autogol 65. Pogba 66. / Botia 24. N’Dinga 61. minut)
Malme – Atletiko Madrid 0:2 (Koke 30. Garsija 78. minut)
Grupa B:
Real Madrid – Liverpul 1:0 (Benzema 27. minut)
Bazel – Ludogorec 4:0 (Embolo 34. Gonzales 41. Gaši 59. Suhi 65. minut)
Grupa C:
Zenit – Bajer Leverkuzen 1:2 (0:0) (Heun-min Son 68. i 73. / Rondon 89. minut)
Benfika – Monako 1:0 (Taliska 82. minut)
Grupa D:
Borusija Dortmund – Galatasaraj 4:1 (Rojs 39. Papastatopulos 56. Imobile 74./ Balta 70. minut)
Arsenal – Anderleht 3:3 (Arteta 24. (p) Sančez 29. Čemberlen 58. / Vanden Bore 69. i 72. (p) Mitrović 90. minut)

 

Trostruki uzastopni šampiona Italije, Juventus, uspeo je da napravi preokret u Torinu i zabeleži veoma važnu pobedu. „Stara dama” je savladala Olimpijakos sa 3:2 i na taj način ostala u trci za plasman u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.
U drugom meču „grupe A”, aktuelni vicešampion Atletiko iz Madrida gostovao je Malmeu i golovima Kokea i Garsije zabeležio pobedu od 2:0. Šveđani su tako izgubili šanse da obezbede mesto u najboljih 16 ekipa Evrope, pa će se za nokaut fazu (u ovoj grupi) boriti italijanski i grčki klub.
I dok će neke ekipe do kraja grupne faze strepeti za prolaz, Real Madrid i Borusija Dortmund su pobedama u večerašnjim mečevima osigurali plasman u narednu fazu takmičenja.
Madriđani su savladali Liverpul 1:0 i tako nastavili neverovatnu seriju od (sada već) 12 uzastopnih pobeda. Jedini strelac za „Kraljevski klub” bio je francuski reprezentativac Benzema.
Uspešan niz u Ligi šampiona nastavio je Dortmund, koji nikako ne može da se „sastavi” u Bundesligi i trenutno je u zoni ispadanja. Borusija je ubedljivo slavila u duelu sa Galatasarajom – 4:1.
Zbog ove rutinske pobede „Milionera” plasman u eliminacionu fazu „overio” je i Arsenal, koji pred svojim navijačima nije izgubio od belgijskog šampiona Anderlehta (3:3), ali je olako ispustio pobedu i vođstvo od 3:0. Remi Belgijancima doneo je Aleksandar Mitrović pogotkom u 90. minutu igre.

Inače, legendarni fudbaler i italijanski reprezentativac, Andrea Pirlo, večeras je proslavio jubilej – 100. utakmica u Ligi šampiona.

Pogledajte kakvo je stanje na tabelama posle četiri odigrana kola: