LŠ: Kolarov gledao magiju Mesija, ‘Stara dama’ oterala ‘Milionere’ u bankrot (FOTO)

U revanš mečevima osmine finala Lige šampiona fudbaleri Barselone su savladali Mančester siti sa 1:0 (1:0), dok je Juventus u Dortmundu bio bolji od Borusije 3:0 (1:0). Večerašnji pobednici su tako obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja.

 

Barselona* – Mančester siti 1:0 (1:0), prvi meč 2:1

Krenuli su puleni Luisa Enrikea sa napadima od samog početka, Nejmar je izluđivao Sanju po levom krilu i upravo se Brazilac pobrinuo za prve uzdahe na tribinama, jer je pogodio stativu u šestom minutu na dodavanje Danija Alveša koji je prethodno ukrao loptu Kompaniju.

Inicijativa Barse se isplatila u 31. minutu. Mesi je prihvatio loptu na centru igrališta, povukao ju je do sredine protivničkog dela terena i sa desnog krila je sjajno uposlio Rakitića kome nije bilo teško da savlada Džoa Harta – 1:0.

 

I po povratku iz svlačionica Mesi je nastavio da se poigrava i najpre je maestralnom dijagonalom pronašao Đordija Albu kome je Hart odbranio šut, da bi onda golman Sitija zaustavio i udarac čarobnog Argentinca sa distance, i po malo je neverovatno kako je viđen samo jedan pogodak.

Barsi je i opravdano poništen gol u 71. minutu pošto je Đordi Alba bio ofsajdu kada je matirao Harta nakon prekida sa desne strane i sedam minuta kasnije malo je nedostajalo da utakmica dobije potpuno drugačiji tok.

Aguero je u duelu sa Pikeom i Maskeranom iznudio penal, i preuzeo odgovornost, ali mu je Ter Štegen pročitao nameru da sa bele tačke gađa levi ugao, pa mu je odbranio najstrožu kaznu.

 

Borusija Dortmund – Juventus* 0:3 (0:1), prvi meč 1:2

Na susretu u Dortmundu pravdu je delio srpski arbitar Milorad Mažić, dok su pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, a četvrti sudija je Deja Petrović.

Karlos Tevez je već u trećem minutu poslao pravu “raketu” sa nekih 25 metara i pogodio gornji levi nateravši Vajdenfelera da paradom samo ulepša pogodak.

Veliki problem sa Alegrija nastao je u 27. minutu kada je Pol Pogba morao da izađe iz igre zbog povrede mišića, pa se strateg “stare dame” odlučio da promeni formaciju tako što je umesto Francuza ubacio štopera Andreu Barzaljija.

Sve tri izmene je Klop iskoristio do 63. minuta, a onda je sedam minuta kasnije Juventus postavio nedostižnih 2:0, jer je to ukupno bilo 4:1. Markizio je asistencijom angažovao Teveza koji je izbegao ofsajd, a onda je bio mnogo brži od Nevena Subotića, te je dodao loptu Alvaru Morati koji nije imao problema da zatrese mrežu koju niko nije čuvao.

 

Borusija je bila razbijena vojska kojoj je bilo jasno da je veliki put pred njom i da će veoma teško dati toliki broj golova odbrani koja uopšteno jako teško popušta, pa je Tevez takvo razmišljanje kaznio 11 minuta pre kraja susreta kada je na asistenciju Pereire savladao Vajdenfelera za 3:0.