LŠ: Madridski klubovi ubedljivi, četiri gola Borusije, Arsenal i Ludogorec u nadoknadi do tri boda

U sredu je odigrano preostalih osam utakmica Lige šampiona, a tri boda osvojili su Arsenal, Atletiko, Dortmund, Leverkuzen, Real, Ludogorec i Olimpijakos.

Grupa A:

„Jorgandžije” su srušile otpor Šveđana tek u drugom delu meča, a mrežu je zatresao Koke. Atletiko je potom preko Mandžukića i Grismana došao do vođstva od 3:0, da bi konačan rezultat postavili Godić i Ćerći.

U Atini, na meču kojeg je sudio naš Milorad Mažić, Olimpijakos je poveo protiv Juventusa u 35. minutu golom Kasamija. Ispostavilo se da je to bio jedini pogodak na meču.

Grupa B:

Na „Enfild Roudu” Liverpul je u, mislilo se, derbiju večeri dočekao madridski Real, ali je snove domaćinu raspršio Kristijano golom u 23. minutu. Do kraja prvog poluvremena Benzema je dao dva gola za svoj tim i najavio katastrofu domaćih. Srećom po ”Crvene”, za koje je u nastavku igrao i Lazar Marković, ‘kraljevi’ više nisu tresli mrežu.

Ludogorec je protiv Bazela do tri boda došao u 92. minutu, a junak bugarskog tima bio je Minev.

Grupa C:

U Leverkuzenu u prvih 45. minuta nije bilo golova na meču Bajera i Zenita, ali se domaći tim raspucao u nastavku. Donati i Papadopulos su u razmaku od pet minuta doveli svoj tim do pobede od 2:0.

Monako i Benfika jedini su u sredu odigrali miroljubivo i bez golova.

Grupa D:

Borusija je u Istanbulu već u prvom poluvremenu došla do tri gola, a mrežu su tresli Aubmejang dva puta i Rojs. U nastavku meča za katastrofu Galatasaraja pobrinuo se Ramos – 0:4.

Anderleht našeg Aleksandra Mitrovića bio je blizu iznenađenja jer je vodio sve do finiša. Gol za Belgijance postigao je Najar u 71. minutu, a veliki preokret doneli su Gibs u 89. i Podolski u 91. minutu.

 

Grupa A:

Atletiko Madrid – Malme 5:0 (0:0)

(Koke u 48, Mandžukić u 61, Grisman u 63, Godin u 88. i Ćerći u 93.)

Olimpijakos – Juventus 1:0 (1:0)

(Kasami u 36.)

Grupa B:

Liverpul – Real Madrid 0:3 (0:3)

(Ronaldo u 23, Benzema u 30. i 41.)

Ludogorec – Bazel 1:0 (0:0)

(Minev u 92.)

Grupa C:

Bajer Leverkuzen – Zenit 2:0 (0:0)

(Donati u 58, Papadopulos u 63.)

Monako – Benfika 0:0

Grupa D:

Galatasaraj – Dortmund 0:4 (0:3)

(Aubmejang u 6. i 18, Rojs u 41, Ramos u 83.)

Anderleht – Arsenal 1:2 (0:0)

(Najar u 71. – Gibs u 89, Podolski u 91.)