LŠ: Mesi u istoriji Lige šampiona, Matić doneo bod Čelziju, Šahtjor opet demolirao Borisov

U sredu je odigrano preostalih osam utakmica 4. kola Lige šampiona, a pobede su zabeležili Barselona, Porto, Bajern, CSKA, PSŽ, Šahtjor i Sporting, dok su Maribor i Čelzi podelili bodove.

Grupa E:

Ove sezone dominanti Bajern potvrdio je klasu u novom meču protiv Rome, a prednost Bavarcima doneo je Riberi u 38. minutu. Gece je u 64. minutu postigao drugi gol za svoj tim i bilo je jasno da će Bajern osvojiti tri boda.

U drugom meču počelo je loše po „Građane” kada je Dumbija već u 2. minutu pogodio za CSKA. Onda je na scenu stupio sjajni Jaja Ture koji je golčinom iz slobodnjaka sa dvadesetak metara doneo izjednačenje Sitiju. Novi šok na Etihadu usledio je u 34. minutu kada je Dumbija drugi put na meču savladao Harta. Drugo poluvreme donelo je crvene kartone za Fernandinja i Turea, pa su gosti za Moskvu odneli sva tri boda.

 

Grupa F:

Gledaoci se još nisu ni smestili na sedišta na „Parku prinčeva” u Parizu, a Kavani je uspeo da zatrese mrežu protiv APOEL-a. To je bio i jedini pogodak na utakmici.

Fenomenalni Leo Mesi dao svoj 70. i 71. gol večeras u Amsterdamu za Barselonu, pretekao je Ronalda i izjednačio se sa legendarnim Raulom na čelu liste strelaca u istoriji Lige šampiona. Kakvo dostignuće omalenog Argentinca.

 

Grupa G:

U prvom poluvremenu u Mariboru između istoimenog kluba i Čelzija nije bilo golova, a u 50. minutu Ibraimi je iznenadio Petra Čeha za 1:0. Izjednačili su „Plavci” u 73. minutu golom našeg Nemanje Matića. Čelzi je mogao i do pobede da je Azar bio precizan sa bele tačke pa je ostalo 1:1.

 

Nakon problematične pobede Šalkea nad Sportingom u prošlom kolu, usledio je revanš u Lisabonu. Loše je počeo po domaće jer je Slimani zatresao sopstvenu mrežu. Do kraja poluvremena Sar je uspeo da izjednači. Potpuni preokret Sportingu doneli su Džeferson i Nani. Aogo je smanjio na 3:2, a u prvom minutu nadoknade pogodio je Slimani za 4:2.

Grupa H:

Nekadašnji prvak Evrope Porto gostovao je u Bilbau, a Martinez je u 42. promašio penal. Gosti su u nastavku ipak postigli dva gola, a strelci su bili upravo Martinez koji se iskupio i Brahimi.

Šahtjor je i u revanšu isterorisao mrežu Borisova postigavši pet golova, a blistao je Adrijano sa het-trikom

 

Rezultati i strelci :

Grupa E:

Bajern – Roma 2:0 (1:0)

(Riberi u 38, Gece u 64.)

Mančester siti – CSKA 1:2 (1:2)

(Ture u 8. – Dumbija u 2. i 34.)

Tabela: Bajern 12, Roma 4, CSKA 4, Mančester siti 2.

Grupa F:

PSŽ – Apoel 1:0 (1:0)

(Kavani u 2.)

Ajaks – Barselona 0:2 (0:1)

(Mesi u 36. i 76.)

Tabela: PSŽ 10, Barselona 9, Ajaks 2, Apoel 1.

Grupa G:

Maribor – Čelzi 1:1 (0:0)

(Ibraimi u 50. – Matić u 73.)

Sporting – Šalke 4:2 (1:1)

(Sar u 27, Džeferson u 52, Nani u 72, Slimani u 91. – Slimani a.g. u 17, Aogo u 88.)

Tabela: Čelzi 8, Šalke 5, Sporting 4, Maribor 3.

Grupa H:

Bilbao – Porto 0:2 (0:0)

(Martinez u 56, Brahimi u 73.)

Šahtjor – B. Borisov 5:0 (1:0)

(Srna u 19, Aleks u 48, Adrijano pen. u 58, 83. i 93.)

Tabela: Porto 10, Šahtjor 8, B. Borisov 3, Bilbao 1.