LŠ: Neverovatni Maribor eliminisao Makabi, Standard preko Panatinaikosa do 4. kola

U četvrto kolo kvalifikacija za ulazak u Ligu šampiona plasirale su se ekipe Maribora i Standarda iz Liježa.

Slovenačka ekipa odigrala je još jedan sjajan meč i ostala je neporažena u Tel Avivu protiv Makabija. U prvom meču bilo je 1:0 u korist slovenačke ekipe, da bi u drugom bilo nerešeno, 2:2, što je Mariboru dovoljno za plasman u razigravanje za Ligu šampiona.

Ibraimi je doveo Maribor u vođstvo u 36. minutu i tada je već bilo jasno da će Makabi veoma teško do pobede u dvomeču. Ipak, nakon golova Ben Aima i Ben Asata u 42. i 54. minutu strah se uvukao u kosti Mariborčana, ali samo dok nisu krenuli sa centra.

Nepun minut je bio dovoljan ekipi trenera Simudže da postigne gol, ponovo preko Ibraimija, makedonskog internacionalca koji je izrastao u pravog junaka ovog meča.

Do kraja Makabi nije imao više snage, gledaćemo Maribor u plej-ofu kvalifikacija za LŠ.

U drugom meču igranom od 20 časova pobedu je odnela ekipa Standarda iz Liježa u sred Atine, bilo je 2:1 protiv Panatinaikosa. U prvom meču bilo je 0:0.

Poveo je Panatinaikos autogolom Arslanagića, ali je do kraja poluvremena belgijska ekipa preokrenula rezultat golovima Mbomba i M’Pokua pred sam kraj ovog dela igre. Drugo poluvreme prošlo je bez promene rezultata, tako da gosti kući idu nasmejanih lica.

Da podsetimo, BATE Borisov je u prvoj utakmici savladao Debrecin sa 3:1 (ukupno 3:2) nakon sjajne partije Filipa Mladenovića.