LŠ: Neverovatnih 40 pogodaka na samo osam utakmica! Šahtjor demolirao Borisova, Roma doživela pakao na Olimpiku

Neverovatno veče za evropski fudbal. Goleada prvog dana grupne faze Lige šampiona odlična je najava za mečeve koji će se odigrati u sredu uveče.

Kaže se da se „po jutru dan poznaje” onda smo već u prvom duelu, koji je odigran ranije danas (18.00), a u kome su se sastali CSKA i Mančester siti, mogli da naslutimo šta nas očekuje. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a baš kao i u ovom susretu, raspucano je bilo i u preostalim…

Večeras je viđeno čak 40 pogodaka, na samo osam utakmica.

**Sve zanimljivosti o Ligi šampiona možete pročitati u našem specijalu OVDE.**

Utorak, treće kolo Lige šampiona (rezultati):

CSKA – Mančester siti 2:2 (0:2) (Aguero 29, Milner 38 – Dumbija 65, Načo 86)
Roma – Bajern Minhen 1:7 (Roben 9′, Gece 23′, Levandovski 25′, Roben 30′, Miler 35, Žervinjo 66′, Riberi 78′, Šaćiri 80′)
Barselona – Ajaks 3:1 (Nejmar 7′, Mesi 24′)
APOEL – Pari Sen Žermen 0:1
BATE Borisov – Šahtjor 0:7 (Aleks 11′, Adriano 28′ 36′ 40′ 44′, Daglas 35′)
Porto – Atl. Bilbao 2:1 (Erera 45′, Fernandez 58′)
Čelsi – Maribor 6:0 (Remi 13′, Drogba 23, Teri 31′, Viler 54′ autogol)
Šalke – Sporting (crveni karton) 4:3 (Nani 16′ – Obasi 34′, Huntelar 51′)

 

Bajern iz Minhena je u duelu koji je proglašen za derbi trećeg kola u 35. minutu vodio sa neverovatnih 5:0. Do kraja meča je ritam opao, Roma je uspela da se upiše, ali su „Bavarci” ipak išli do 7:1.

Roben je otvorio goleadu, a redom su posle pogađali Gece, Levandovski, Roben i Miler. Drugo poluvreme počelo je pogotkom Žervinja, da bi Riberi i Šaćiri postavili konačni rezultat.

Zvuči suludo, ali petarda „Bavaraca” nije bila najubedljivija prednost koju jedna ekipa imala na poluvremenu – Šahtjor je u Borisovu vodio sa 6:0!

Meč je završen rezultatom 7:0, a napadač gostiju Luiz Adrijano se čak četiri puta upisao u listu strelaca.

Barselona je pobedila Ajaks sa 2:1. U prvom poluvremenu Mesi je upisao asistenciju i gol. Prvo je namestio loptu Nejmaru, a onda i iskoristio odlično dodavanje Inijeste. Argentinac je tako postigao 69. u LŠ, a ove sezone ima učinak od 11 golova i 11 asistencija u svim takmičenjima.

Do kraja meča Ajaks je uspeo da smanji preko El-Gazija u 88. minutu, da bi Sandro Ramires rešio sve dileme u poslednjem napadu.

Čelsi je takođe bio ubedljiv u duelu sa Mariborom – 6:0! Remi je otvorio seriju, ali je izašao već u 16. minutu. Umesto njega ušao je Drogba i odmah pogodio sa bele tačke.

Azar je u drugom poluvremenu postigao dva gola, dok je svoju mrežu pogodio Viler.

Sedam golova viđeno je i u Gelzenkirhenu, gde je Sporting iz Lisabona zamalo izvukao bod, iako je imao igrača manje i gubio sa 3:1. Portugalci su se vratili na 3:3, ali je Čupo Moting sa penala ipak doneo pobedu Šalkeu u 93. minutu.

Pari Sen Žermen se dugo mučio u Nikoziji, ali je Kavani u 87. minutu bio precizan i svom timu doneo trijumf.