LŠ: Rekorder Miler kao vođa navijača, Bavarci burno proslavili pobedu

Tomas Miler je posle ubedljivog trijumfa Bajerna nad Portom rezultatom 6:1 imao dosta razloga za slavlje. Osim prolaza u polufinale Lige šampiona, Miler je bio srećan i zato što je postao Nemac sa najviše pogodaka u ovom evropskom takmičenju. Fudbaler Bavaraca je posle trijumfa preuzeo ulogu vođe navijača i oduševio publiku na stadionu.

 

Bajern je na Alijanc areni održao fudbalski čas ne samo Portu u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona, već i ostalima o tome šta znači igra kolektiva, moć volje i upornost.

Bavarce ni malo nije obeshrabrio poraz od 3:1 u prvom meču protiv Porta koji se igrao U Portugalu. Tim Pepa Gvardiole “razvalio” je protivnika rezultatom 6:1.

Posle pobede, fudbaleri Bajerna su zajedno sa najvatrenijim navijačima proslavili ulazak u polufinale Lige šampiona.

 

Uloge su malo bile zamenjene – umesto vođa sa tribina, navijanje je predvodio Tomas Miler. Ofanzivni igrač Bavaraca imao je poseban razlog za slavlje jer je 27 golom u Ligi šampiona postao Nemac sa najviše pogodaka u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Miler je golom protiv Portugalaca prestigao dosadašnjeg rekordera Marija Gomesa.

Svi na stadionu su sa oduševljenjem prihvatili potez fudbalera Bajerna koji se popeo na šipku, uzeo megafon i poveo ”ekipu”.