LŠ: Siti želi da se revanšira Barseloni, Juventus brani rezultat, Mažić sudi u Dortmundu

Fudbaleri Borusije Dortmund dočekaće sutra na svom terenu Juventus, dok će Barselona na stadionu Kamp nou ugostiti Mančester siti u revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona.

 

Juventus je 24. februara u Torinu savladao Borusiju Dortmund sa 2:1, dok je Barselona na gostovanju u Engleskoj slavila sa 2:1 protiv Sitija.

U Dortmundu moramo da igramo bolje, pogotovo s tehničke tačke gledišta. Biće teško i moramo da postignemo gol, ukoliko želimo da se plasiramo u narednu fazu. Znamo sve kvalitete Borusije. Naravno, biće nam i potrebna sreća – rekao je trener Juventusa Masimo Alegri.

Borusija od utakmice sa Juventusom krajem februara nije primila gol, ali ekipa Jirgena Klopa ni na poslednja dva meča nije „zatresla mrežu” rivala.

Na strani Juventusa će u Dortmundu biti tradicija. Italijanska ekipa je u dosadašnja tri meča protiv Borusije na gostovanju svaki put slavila.

Iz torinske ekipe će zbog povrede izostati Andrea Pirlo, koji je možda i ključni fudbaler „stare dame”.

Utakmicu u Dortmundu sudiće srpski arbitar Milorad Mažić.

Barselona je, za razliku od Borusije, na gostovanju krajem februara slavila protiv Mančestera u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Prošle godine u istoj fazi takmičenja Barselona je protiv Sitija slavila ukupnim rezultat 4:1.

„Građani” veruju da ove sezone mogu do plasmana u četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja.

Defanzivac Sitija Pablo Sabaleta rekao je da „ništa nije nemoguće” i dodao da njegov tim poseduje kvalitet da savlada Barselonu.

Igraćemo protiv jednog od najjačih timova na svetu, ali ovo je fudbal i u njemu ništa nije nemoguće. Verujem da imamo kvalitet da dođemo do dobrog rezultata. Znamo da neće biti lako – kazao je Sabaleta.

Obe utakmice revanša osmine finala Lige šampiona igraće se sutra od 20.45.