LŠ: Teror bavarske mašinerije nad Ukrajincima, Bajern ‘sedmicom’ savladao Šahtjor za plasman u četvrtfinale

Fudbaleri Bajerna plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u revanšu na svom stadionu deklasirali Šahtjor sa 7:0 (2:0).

 

Bajern – Šahtjor 7:0 (2:0)

Već u trećem minutu na „Alijanc Areni” sudija Kolum je dosudio penal za domaći tim i dao direktan crveni karton Kučeru pošto je oborio Gecea. Siguran egzekuor sa kreča bio je Tomas Miler.

U 34. minutu izabranici Pepa Gvardiole praktično su rešili pitanje prolaska u četvrtfinale preko Džeroma Boatenga. Na odbitak posle šuta Levandovskog naleteo je štoper Bavaraca i sa manje od metra je samo prosledio u praznu mrežu – 2:0.

Drugo poluvreme počelo je golom Riberija kojim je Bajern i definitivno obezbedio plasman u narednu rundu. Francuz je u 49. minutu odigrao dupli pas sa Alabom na levom krilu, ušao je do ćoška peterca i znalački pogodio za 3:0.

Tri minuta kasnije na semaforu je pisalo 4:0. Ponovo je Riberi bio najzaslužniji za gol: prošao je po levoj strani, uputio povratnu, a posle odbitka Pjatova loptu je u praznu mrežu poslao Miler.

 

Badštuber je u 64. minutu postigao prvi gol u Ligi šampiona ikada, ali i prvi posle višegodišnje pauze zbog povrede kolena. On je ostao usamljen na petercu i glavom iskoristio savršen centaršut Rafinje.

Konačno je došao red i na Levandovskog da postigne gol na ovom meču, posle nekoliko dobrih poteza i prilika. Poljak je prihvatio sjajnu dugu loptu Bastijana Švajnštajgera i ona je uz malo sreće završila u mreži – 6:0.

Konačan rezultat meča postavio je Mario Gece pogotkom u 87. minutu za i više nego ubedljivih 7:0.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Čelzi i Pari sen Žermen su i u revanšu remizirali 1:1, pa će o pobedniku odlučivati produžeci.