LŠ: ‘Tobdžije’ u drami ispustile četvrfinale, Monako eliminisao engleskog velikana

Fudbaleri Monaka plasirali su se u naredno kolo Lige šampiona i pored poraza od Arsenala od 2:0 (1:0) u revanš meču osmine finala.

 

Monako* – Arsenal 0:2 (0:1), prvi meč 3:1

Domaćin je od starta meča počeo ofanzivno, očigledno rešen da ne brani rezultat iz prvog meča. To je doprinelo da Mutinjo već u trećem minutu dođe do prilike za gol, ali je bio neprecizan.

Najbolja šansa za Arsenal viđena je u 25. minutu, posle centaršuta iz slobodnog udarca Košćelni se našao ispred Subašića i pogodio prečku, ali su sudije signalizirale sumnjiv ofsajd.

Dani Velbek je poslao fantastičan pas u kazneni za Žirua koji konačno umiče Abdenuru, njegov šut brani Subašić, ali se lopta vraća u noge napadaču Arsenala koji je iz drugog pokušaja zakucava u mrežu – 0:1.

 

U drugom poluvremenu prvi preti Arsenal, iz prekida. Mesut Ezil je sjajno šutirao iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, lopta je išla pod prečku, ali se Subašić izvio i izbacio je u korner.

Pravu dramu najavio je Aron Remzi pošto je u 79. minutu postigao drugi pogodak za londonski klub. Volkot je pogodio stativu, Kuruzava je umesto da otkloni opasnost dodao do rezerviste Remzija, a Velšanin je pogodio donji levi ugao za 0:2.

Ipak, rezultat se do kraja utakmice nije menjao, pa je tako francuski klub sebi prokrčio plasman do četvrtfinala.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Bajer Leverkuzen minimalnim rezultatom i na taj način izborili produžetke na „Visente Kalderonu”.