‘Ludi’ Dolgopolov savladao Nadala

Ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov fenomenalnom partijom izbacio je prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, u trećem kolu Indijan Velsa.

Dolgopolov je odigrao fenomenalan meč, u nekim trenucima udarao kao u transu i potpuno zasluženo pobedio Nadala rezultatom 6:3,3:6,7:6.

Od prvog poena na meču videlo se da je Ukrajinac rešen da zabeleži prvu pobedu u šestom meču sa španskim teniserom i zakaže meč sa Fabiom Fonjinijem.

Početak meča bio je znatno drugačiji od onih koje obično igra Nadal. Oduzeo je servis protivniku, ali je tu prednost momentalno ispustio. Viđena su još dva uzastopna brejka, da bi teniser koji servira uzeo prvi gem tek za 3:2.

Igralo se bez brejka do rezultata 4:3 za Dolgopolova, koji je tada ponovo napao i snažnim, djokovićevskim bekhend dijagonalama obezbedio sebi brejk loptu. Iskoristio je i došao na korak od seta. Sigurnim servisima osvojio je nova četiri poena i poveo sa 1-0.

Osvajanjem prvog dela igre Ukrajinac kao da se malo izduvao, što je Rafa iskoristio i u šestom gemu došao do brejka koji je sačuvao i posle nešto više od sata igre, izjednačio na 1-1.

Tada se činilo da će, kao mnogo puta do sada, Španac preuzeti kontrolu i mirno privesti meč kraju. Međutim, desilo se potpuno suprotno, Dolgopolov je zaigrao kao u transu i prosto izluđivao mnogo jačeg rivala.

Pogađao je iz svih pozicija, a najviše štete Nadalu nanosio je bekhend dijagonalama i drop šotovima, kojih je ovoga puta bilo manje nego obično. U šestom gemu odlučujućeg seta odigrao je briljantno i upravo bekhend dijagonalom oduzeo servis Rafi.

Vrlo brzo je poveo sa 5:3 i stigao do prilike da servira za meč, kada je, po ko zna koji put u karijeri posustao i praktično poklonio gem Špancu. Četiri lake lopte izbacio je daleko u aut i već je bilo 5:5. Mnogi su tada pomislili da je momentum ponovo na strani najboljeg tenisera sveta, ali ne i Dolgopolov.

Brzo se stabilizovao, vratio agresivnoj igri što mu je donelo taj brejk, u kome je slavio sa 7:5 i došao do prve pobede nad Nadalom.