Ludilo u ACB ligi: Barsa nestvarnom trojkom Abrinesa izborila produžetak i pobedila, Marković sjajan (VIDEO)

Izvanredan duel Barselone i Unikahe obeležio je 16. kolo španske Endesa lige, a Katalonci su došli do pobede posle produžetka rezultatom 114:110.

Srpski reprezentativac Stefan Marković bio je jedan od najboljih u duelu Barselone i Unikahe u meču koji je obeležio možda i čitav deo dosadašnje sezone.

Bio je to veoma neizvestan meč, Barsa je bila bolja u prvom, Unikaha u drugom poluvremenu, da bi gosti bili nadomak pobede pred sam kraj meča.

Ipak, Aleks Abrines je pogodio nestvarnu trojku sa 8 metara o tablu i doveo Barsu do produžetka, u kom su slavili sa pomenutih 114:110. U regularnom delu bilo je 99:99.

Džekson, Uertas i Tomas su imali po 19 poena u Barsi, na drugoj strani Tulson je bio najbolji sa 25 poena, dok je srpski reprezentativac Stefan Marković imao 17 poena.

U ostalim mečevima, Bilbao je pobedio Valensiju sa 82:80, Huventud Mursiju sa 77:70, dok je Sevilja poražena od Laguna sa 76:61 na svom terenu. Estudijantes je pobedio kod kuće La Bruću sa 78:73, dok je Gran Kanarija savladala Saragosu u gostima sa 102:78.

Od srpskih internacionalaca najviše su se istakli Stefan Jelovac sa 28 poena u Saragosi, Vladimir Lučić je imao 13 za Valensiju, a Nemanja Nedović 7. Danilo Anđušić je upisao samo 4 poena za Bilbao.