Ludilo u Izraelu: Navijač uleteo na teren da se sukobi sa igračem i izazvao pravi haos (VIDEO)

Derbi utakmica fudbalskog prenstva Izraela izmedju dva kluba iz Tel Aviva, Hapoela i Makabija, prekinuta je pri rezultatu 1:1 zbog velikih navijačkih nereda.

Redari i bezbednosni zvaničnici sporo su reagovali kada je jedan navijač Hapoela preskočio ogradu, utrčao na teren i napao igrača Makabija Erana Zahavija nakon što je on postizanje izjednačujućeg gola u 22. minutu proslavio simuliranjem pucanja ka tribini sa protivničkim pristalicama.

Navijač je pokušao da udari Zahavija, ovaj mu je uzvratio, a sudija je fudbaleru pokazao crveni karton. Utakmica je potom nastavljena u naelektrisanoj atmosferi, ali je ubrzo definitivno prekinuta zbog novih incidenata pošto je grupa navijača Hapoela ponovo krenula u obračun sa fudbalerima Makabija.

– Ovo nije bio fudbal, već rat. Zapanjen sam i stidim se što sam večeras bio uključen u sve ovo. Oba kluba i obe grupe navijača moraju da budu strogo kažnjeni za ono sto se dogodilo ovde – izjavio je menadžer Hapoela Ejal Berkovic.

Izraelski ministar sporta Limor Livnat opisao je dogadjaje na stadionu “sramnim i veoma ozbiljnim” rekavši da je prekid utakmice bio jedino rešenje.

Šef policije u Tel Avivu potvrdio je da je 10 navijača uhapšeno, a da će video snimkom meča biti identifikovani ostali prestupnici. Posle šest odigranih kola nacionalnog prvenstva Makabi je drugoplasirani na tabeli sa 15 bodova, dok Hapoel na šestom mestu ima pet bodova manje.