Ludnica u ‘Morači’ pripala domaćinu: Cedevita imala pobedu, Savović heroj Budućnosti

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu sa 82:81 u neizvesnoj završnici u dvorani „Morača, pa su na taj način poveli 1-0 u polufinalnoj plej-of seriji ABA lige.

 

Gosti iz Zagreba bolje su otvorili meč, vodili tokom većeg dela susreta, ali je Budućnost u završnici dodala gas i uhvatila priključak u samoj završnici.

Cedevita je pri vođstvu 62:64 dobila priliku da prelomi utakmicu, ali dva sloboda bacanja zbog faula, kao i jedno dodatno uz loptu sa strane zbog tehničke greške, gosti nisu pretvorili u poene.

Vrlo brzo je stigla kazna za promašaje. Boris Savović biva fauliran u šutu za tri poena, a onda Belošević sudi tehničku grešku za Zganeca. Krilni centar Budućnosti pogađa tri od četiri slobodna bacanja, a onda Suad Šehović ubacuje trojku posle koje domaćin stiče najveću prednost na utakmici 71:67.

Na četiri i po minuta pre kraja usledila je prava ludnica, Budućnost je u više navrata mogla da reši pitanje pobednika, Cedevita se nije dala, a onda je Marko Tomas preuzeo odgovornost i uveo utakmicu u infarkt završnicu.

Gosti su trojkama Pilepića i Tomasa ostali u egalu, a zatim i poveli (80:81) desetak sekundi pre kraja, da bi u poslednjem napadu Boris Savović bio fauliran. Junak utakmice ostao je miran i sa dva poena sa linije penala doneo trijumf Budućnosti.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je upravo Boris Savović koji je postigao 20 poena. Pratili su ga Rejnolds sa 17 i Šehović sa 12, a na drugoj strani dominirali su Babić (14 pts), Tomas (13 pts) i Bilan (12 pts).

Druga utakmica na programu je u sredu sa početkom od 18.30.

Drugi polufinalni meč večeras od 21 čas igraju Crvena zvezda i Partizan, a prenos možete da pratite UŽIVO na našem portalu.