‘Ludnica’ u Novom Pazaru: Kosanović prozivao igrače, navijači bakljadom pozdravili svoje miljenike (VIDEO)

Fudbalski klub Novi Pazar počeo je danas pripreme za prolećni deo sezone Super lige, a prozivci trenera Milorada Kosanovića na Gradskom stadionu prisustvovala je većina onih koji su igrali u prvom delu sezone.

– Okosnica tima je tu i oni će ostati i na proleće. Možda se rastanemo sa nekolicinom igrača koji žele da odu u inostranstvo, istekli su im ugovori ili su nezadovoljni minutažom, ali sve će biti jasnije nakon razgovora sa njima – rekao je Kosanović prilikom obraćanja novinarima.

On je kazao da se nada da će najbolji strelac Novog Pazara Admir Kecap ostati u klubu jer mu je tu mesto “sve dok ne dobije ponudu iz ozbiljne fudbalske zemlje”.

Kecap nije bio na današnjoj prozivci jer je navodno blizu je prelaska u redove petoplasiranog tima Kazahstanske lige, Kajzara.

Trener Novog Pazara je najavio i da tokom zimskog prelaznog roka neće biti velikog priliva igrača i da će biti angažovani samo oni koji svojim kvalitetom mogu unaprediti igru Novog Pazara.

– Na tržištu nema previše slobodnih igrača koji svojim kvalitetom mogu da zadovolje naše potrebe. Prioriteti su nam napadač i dva ofanzivna vezna, pregovaramo sa strancima i dvojicom domaćih fudbalera, ali će oni morati da se nametnu tokom priprema. Nećemo nikoga dovoditi na osnovu Jutjub (Youtube) snimaka – naglasio je Kosanović.

Novi Pazar je jesenji deo sezone završio na 5. mestu sa 23 osvojena boda, a Kosanović očekuje da njegov tim u nastavku šampionata pruža bolje partije.

– Ukoliko budemo pametni da rešimo pojedine probleme, bićemo sigurno jači. Ne znam da li će to biti dovoljno i za bolje rezultate, ali sam optimista i očekujem da se radujemo ovog proleća. Plasman u Evropu ne zavisi od nas, međutim, kada bi dobili sve ono što ja
hoću da imamo i to bi bilo realno – rekao je Kosanović.

Prozivci na Gradskom stadionu prisustvovalo je i oko 1.000 navijača Novog Pazara koji su bakljadom i skandiranjem pozdravili početak priprema svojih ljubimaca.

– Ovo je prelepo i ovo je jedini klub u Srbiji koji ima ovakvu atmosferu na početku priprema. Hvala navijačima na tome, ali i bez njih znamo koje su nam obaveze i šta treba da radimo kako bi igrali bolje i ostvarili zacrtane ciljeve – izjavio je Kosanović.

Novopazarci će, nakon uvodnih priprema u svom gradu, otputovati u Novigrad, a put hrvatskog primorja krenuće 19. ili 26. januara.

Super liga Srbije nastavlja se 21. februara, a Novi Pazar će u 16. kolu gostovati Radu u Beogradu.