Ludnica u Seriji A: Pretnje smrću i pesničenje u svlačionici!

Dramatična utakmica između Atalante i Empolija dobila je nenadani produžetak nakon poslednjeg sudijskog zvižduka. Strelac izjednačujućeg gola za Atalantu u nadoknadi, Herman Denis, ušao je u svlačionicu rivala i pesnicom udario protivnika Lorenca Tonelija. Navodno, defanzivac Empolija je prethodno pretio smrću Denisu i njegovoj porodici. Toneli je kasnije to demantovao i Denisa nazvao kukavicom.

 

Herman Denis postiže izjednačujući pogodak u sudijskoj nadoknadi

Najbolji strelac Atalante suspendovan je na pet utakmica zbog udaranja igrača Empolija – posle utakmice.

Dok su ekipe Atalante i Empolija u nedelju popodne napuštale teren stadiona “Atleti Azuri d’Italija”, defanzivac gostiju Lorenco Toneli zapretio je Hermanu Denisu da će “ubiti njega i njegovu porodicu”.

Argentinac, koji je u 93. minutu izjednačio na 2:2, par minuta kasnije u društvu saigrača je ušao u svlačionicu Empolija i, bez reči, žestoko udario Tonelija pesnicom u lice.

Disciplinski sud Serije A kaznio je Denisa (poznat pod nadimkom “Tenk”) sa pet utakmica neigranja, jer je to uradio “van bilo kakvog takmičarskog konteksta”, a Tonelija jednom.

To znači da Atalanta neće moći da računa na svog najboljeg strelca do meča poslednjeg kola protiv Milana.

Da li će do plavo-crni, trenutno 17. na tabeli, tada i dalje biti izvan opasne zone, ostaje da se vidi. Šest kola pre kraja imaju sedam bodova više od Kaljarija i osam više od Ćezene, dok Parma ima samo još teoretske šanse da opstane.

 

Lorenco Toneli dobija vazdušni duel

U međuvremenu, Toneli je preko svoje Facebook stranice demantovao da je pretio Denisu i najavio da će ceo događaj potanko prepričati na konferenciji za novinare.

– Nikome nisam pretio, posebno ne drugom fudbaleru, ocu deteta. Dolazim iz porodice koja me je naučila manirima i poštovanju. Moja porodica ne ubija, već spasava živote – aludirao je na činjenicu da su mu deda, otac i stric lekari.

Primio sam udarac od kukavice, koja je pobegla, nemajući hrabrosti za suočavanje… I još sam suspendovan, kakva pravda!

Toneli je svoje obraćanje završio porukom “ne nasilju”.