Luis Enrike: Sad smo na korak od ‘triple krune’

Trener fudbalera Barselone Luis Enrike izjavio da su Katalonci sada na pobedu od svakog od tri pehara za koji se bore. Želju da osvoji "triplu krunu" ima i "veznjak" Barse Ivan Rakitić koji je dodao da je upravo Luis Enrike najzaslužniji za pobedu protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona.

 

Trener Barselone Luis Enrike rekao je da je ekipa sinoćnjim plasmanom u finale Lige šampiona stigla na korak od ostvarenja svih ciljeva u sezoni.

Sada smo na pobedu daleko od osvajanja tri trofeja. To je naš cilj… Nikada u životu nisam imao nedovršenog posla, a verujem da će tako biti i na kraju ove sezone. Ovo je veče u kom ekipa treba da bude srećna i da uživa – kratko je prokomentarisao Enrike, a prenosi španska Marka.

Barselona je večeras ukupnim rezultatom 5:3 eliminisala Bajern Minhen i tako izborila plasman u finale Lige šampiona, iako je u revanš utakmici polufinala izgubili od Bajern Minhena sa 2:3.

Katalonci u Primeri zauzimaju prvo mesto, a za vikend bi eventualnom pobedom protiv Atletiko Madrida, mogli da osiguraju šampionsku titulu. Takođe, ekipa Luisa Enrike igraće i u finalu Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa.

Vezni fudbaler Katalonaca Ivan Rakitić rekao je da je tim presrećan zbog plasmana u finale najelitnijeg evropskog takmičenja.

 

– Bila je ovo izuzetno teška utakmica za nas… Igrali smo protiv jednog od najboljih timova na svetu. Rezultat iz prve utakmice nam je večeras olakšao posao. Presrećni smo zbog plasmana u finale. Nadam se da ćemo osvojiti trofej – rekao je Rakitić, a prenosi Bi-bi-si (BBC).

Rakitić je ocenio da bez trenera Enrike Barselona ne bi izborila plasman u finale Lige šampiona.

Želim treneru Luisu Enrikeu da se zahvalim u ime cele ekipe. Bez njega ovo ne bismo postigli. Svaki trener ima neke svoje ideje… Svi smo večeras odlično odradili posao – dodao je Rakitić.

Finale Lige šampiona igraće se 6. juna u Berlinu, a protivnik Barseloni biće bolji iz duela između Real Madrida i Juventusa.