Luis Suares je već jednom igrao u Barseloni! Saznajte kako

Španska Barselona objavila je podatak da Urugvajac Luis Suares neće biti prvi igrač tog kluba pod tim imenom i prezimenom.

Prvi Barselonin Luis Suares u klub je došao 1954. godine iz Deportiva.

On je tada bio talentovani 18-godišnji napadač, a kasnije je izrastao u vrhunskog špica – dao je 112 golova na 216 utakmica i osvojio Zlatnu loptu.

Sada, 60 godina kasnije, Urugvajac Suares doputovao je u Barselonu, koja je za njegov transfer izdvojila oko 80 miliona evra.

Kao i njegov imenjak, odnosno prezimenjak Španac, očekuje se da Urugvajac golovima pravi razliku na terenu i donese trofeje Barseloni.

Stariji Suares svojevremeno je igrao zajedno sa legendama kao što su Kubala, Kočiš i Čibor, a i ovaj mladji imaće priliku da se “upari” sa asovima kao što su Mesi, Nejmar i Inijesta.

Španac Suares je u Barselonu došao kako bi poveo “novi talas” posle odlaska tima koji je osvojio pet trofeja od 1950. do 1953. godine.

Na neki način i Urugvajac Suares imaće sličan zadatak, pošto je Barselona prošle sezone ostala bez trofeja, prvi put od sezone 2007/2008 i predstoji joj ozbiljno “renoviranje”.

Razlika izmedju dve epohe je u tome što kada je Španac Suarez dolazio u Barselonu, u Španiji je na vlasti bio fašistički diktator Fransisko Franko, a od tadašnjih 38.000 članova klub je do danas “porastao” do 169.000 članova i jedan od najvećih na svetu.

Priliku da debituje u dresu Barselone Urugvajac Suares moći će da ima tek krajem oktobra kada mu istekne četvoromesečna suspenzija koju mu je FIFA izrekla nakon što je na Mundijalu ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija.