Luiz: Srbija je zaslužila SP, ali na njemu ne igraju svi najbolji timovi na svetu

Brazilski fudbaler David Luiz rekao je da je Srbija zaslužila da igra na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali da jednostavno nije imala sreće.

Brazil je u poslednjoj proveri pred početak Mundijala slavio protiv Srbije sa 1:0 u Sao Paulu golom Freda.

– Srbija je zaslužila Svetsko prvenstvo, ali na njemu ne igraju svi najbolji timovi na svetu, ponekad odlični timovi ne uspeju, zato što neki drugi imaju sreće. To je fudbal. Srbija ima sjajne igrače i sjajan je tim – istakao je Luiz.

Luiz se potom osvrnuo na samu utakmicu sa Srbijom, koja je Brazilcima bila poslednji rival pred duel sa Hrvatskom u četvrtak, na otvaranju planetarnog šampionata.

– Znam mnogo o reprezentaciji Srbije, u pitanju je sjajan tim, sa odličnim selektorom, koji zna mnogo o fudbalu. Godinama je igrao u Portugalu i njegova filozofija na ovom meču je bila defanzivna, sa kontranapadima, tako da je bilo teško igrati brzo i postigli više golova. Ivanović je organizovao defanzivnu liniju, bio je ovo sjajan test i sada se radujemo prvom meču na Svetskom prvenstvu sa Hrvatskom, koja je sličan tim Srbiji – naglasio je Luiz.

Luiz će ovog leta promeniti sredinu, pošto iz Čelsija prelazi u Pari Sen Žermen, a u redovima ‘plavaca’ je stekao prijatelja za ceo život, kako sam kaže, u Branislavu Ivanoviću.

– Bane je odličan igrač i sjajna osoba, moj prijatelj za ceo život. Više nećemo igrati zajedno, ali se nadam da ćemo imati priliku u budućnosti –, rekao je Luiz.