Luj van Gal: Murinjo mi je čestitao i poručio da je ljubomoran

Novi menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal izjavio je da mu je Žoze Murinjo rekao da je ljubomoran na njega, zbog klubova u kojima je radio.

– Murinjo mi je čestitao. Prvo sam se njemu javio, a on mi je odmah odgovorio. Rekao je da je ljubomoran zbog klubova u kojima sam radio. Ja se nisam nudio Mančester Junajtedu, nisam zvao ni Bajern, oni su uvek mene zvali i ponosan sam na to – rekao je Van Gal.

On će „crvene đavole” preuzeti po završetku Svetkog prenstva u Brazilu.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo poželeo je dobrodošlicu Luju Van Galu na klupu Mančester Junajteda, rekavši da je on sjajan čovek.

– On je sjajan čovek. Očigledno je odličan fudbalski trener i srećan sam što je došao u zemlju u kojoj sam i ja i u Premijer ligu. Ali, još je važnije što je od dobar čovek i želim mu sreću.

Van Gal je na promociji rekao da je oduvek želeo da radi u Premijer ligi i da je ponosan što će voditi Mančester Junajted. Tokom dugogodišnje trenerske karijere on je osvojio 19 trofeja, bio je prvak Evrope sa Ajaksom, sa istim klubom osvojio je i UEFA kup, a bio je šampion Španije (Barselona), Holandije (Ajaks i AZ) i Nemačke (Bajern).