Luj van Gal pravi potpunu rekonstrukciju tima: Junajted otpušta čak šestoricu igrača

Menadžer Mančester junajteda Luj van Gal saopštio je čelnicima kluba da ne računa na šestoricu igrača.

Posle uspešno završene američke turneje, Van Gal je video na koga može da računa i odlučio da su slobodni – Nani, Anderson, Felaini, Ćićarito, Kagava i Zaha.

– Odluke ću saopštiti sada, posle američke turneje. Svi igrači su imali svoju šansu i sada imam jasniju sliku. Takođe, može se reći da je sada rano za bilo kakve osude, ali fudbal je takav i nekada se mora prelomiti. Važno je i igračima na vreme saopštiti kakav im je status kako bi imali vremena za transfer. Ipak, svoje odluke ću reći igračima, a ne novinarima – istakao je Van Gal.

Prema poslednjim informacijama, Atletiko Madrid je spreman da izdvoji čak 32 miliona evra za Kagavu i Ćićarita, Felaini je na meti Napolija, Nanija želi Juventus, dok bi Zaha mogao da se vrati u Kristal Palas.

Iznenađenje je da je Ešli Jang oduševio novog menadžera i očekuje se da će zauzeti mesto u startnoj postavi na otvaranju prvenstva protiv Svonsija na poziciji levog spoljnog igrača.

Prema predviđanjima engleskih medija, Van Gal će u prvom kolu izvesti sastav u formaciji 3-4-1-2: De Hea – Evans, Smoling, Džons – Valensija, Erera, Flečer, Jang – Mata – Runi, Velbek.