Luka Jović blistao sa dva gola, Lazović častio navijače pogotkom ‘sa kreča’! Zvezda – Borac 3:1

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Borac iz Čačka sa 3:1 (1:0) u okviru 22. kola Jelen Super lige.

 

Zvezda se na taj način primakla Partizanu na samo dva boda zaostatka i sada ima 48. Doduše, crno-beli svoj prvenstveni meč 22. kola igraju u ponedeljak.

Na stadionu „Rajko Mitić” blistao je 17-godišnji Luka Jović koji je dva puta zatresao mrežu, po jednom u oba poluvremena. Treći gol za ekipu iz Ljutice Bogdana postigao je Lazović posle opravdano dosuđenog kaznenog udarca.

Jedini gol za Čačane delo je Radeta Krunića.

Zbog vaskršnjih praznika 22. kolo Jelen Superlige je podeljeno, četiri meča na programu su u četvrtak, a ostala četiri u ponedeljak.

Na otvaranju kola, fudbaleri kragujevačkog Radničkog i Donjeg Srema odigrali su bez golova, dok je niški Radnički na svom terenu pobedio Spartak minimalnim rezultatom, dok, u poslednjem meču dana, Vojvodina od 18 časova dočekuje Napredak iz Kruševca.

U narednom kolu, Zvezda gostuje Voždovcu, dok Borac, kome je ovo bio treći poraz u nizu i kome su bodovi neophodni za opastanak, dočekuje Jagodinu.

 

Najava i tok meča:

Prethodno kolo bilo je izuzetno neuspešno za oba rivala, jer su i jedan i drugi tim pretrpeli neočekivane poraze. Crvena zvezda je poražena u Novom Pazaru rezultatom 2:1, dok su Čačani na svom terenu pretrpeli minimalan poraz u duelu sa ekipom Mladosti iz Lučana.

U toku ove sezone ove dve ekipe su se sastajala dva puta, jednom u šampionatu i jednom u prvoj rundi Kupa Srbije. Oba duela završena su minimalnom pobedom crveno-belih.

Tim iz Ljutice Bogdana nalazi se na drugoj poziciji na tabeli sa 45 osvojenih bodova, što je za pet manje od vodećeg Partizana i pet više od trećeplasiranog Čukaričkog. Borac je osvojio 20 bodova i 11. je na tabeli.

JSL, 22. kolo: Crvena zvezda – Borac 3:1 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić”. Gledalaca: oko 5.000. Sudija: Dejan Anđelković. Strelci: Jović u 11. i 50, Lazović (iz jedanaesterca) u 66. minutu za Crvenu zvezdu, a Krunić u 80. minutu za Borac.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Stojanović (od 75. Avramovski), Bosančić, Lazović (od 71. Orlandić), Parker, Jović (od 56. Gavrić).
Borac Čačak: Bajić, Boranijašević, Gojković (od 68. Miletić), Maslać, Živković, Božić, Jovančić, Zec, Krunić, Mašović (od 58. Milojević), Đerić (od 71. Nešović).

Prvo poluvreme:

Prvih pet minuta meča proteklo je bez zanimljivih dešavanja na stadionu „Rajko Mitić”. Prvu, i to veliku priliku na meču imali su gosti na isteku 6. minuta. Mašović je posle centaršuta uputio udarac glavom sa 6-7 metara, ali je Rajković sigurnom intervencijom spasio svoj tim.

Zvezda je prvi put pripretila minut kasnije, no udarac mladog Luke Jovića sa dvadesetak metara nije bio opasan po Bajića, a lopta je prohujala metar od stative.

GOOOOOL! Strelac je bio Luka Jović u 11. minutu. Stojanović je izveo nekoliko kornera u nizu, a četvrti je bio koban za goste. Lazović je glavom sa prve stative glavom dobacio do Jovića, a 17-godišnjem napadaču nije bilo teško da sa pet metara zatrese mrežu – 1:0.

Nastavili su crveno-beli u žestokom ritmu i posle vođstva. Posle novog kornera Pavićević je glavom poslao loptu iznad prečke, a šut je sa distance oprobao i Miloš Bosančić.

U narednom periodu ritam utakmice je vidno opao. Čačani nisu imali nijednu, barem polupriliku i šansu da dođu do izjednačenja. Sa druge strane, Zvezda jeste bila dominantna kada je posed lopte u pitanju, ali crveno-beli kao da nisu imali motiva za postizanje drugog gola.

Do kraja prvog dela igre Zvezda je ipak mogla da postigne još jedan gol. Lazović je odlično prošao po desnoj strani, potom je u pravo vreme uposlio Bosančića koji je sa 3-4 metra loptu poslao pravo u protivničkog golmana.

 

Drugo poluvreme:

Crveno-beli su i u nastavku meča uspostavili terensku inicijativu, a posle tri minuta bezuspešno je pokušao Lazović.

GOOOOOL! Luka Jović je u 50. minutu postigao drugi gol za svoj tim. Stojanović je sa ivice kaznenog prostora uposlio Jovića u srcu šesnaesterca, mladi napadač se lako oslobodio svog čuvara i bez problema ponovo zatresao mrežu – 2:0.

Jović je pet minuta kasnije završio svoje učešće na današnjoj utakmici, a njegovo mesto na terenu zauzeo je Gavrić.

Upravo on je u 60. minutu mogao da zatrese mrežu gostiju iz Čačka. Prihvatio je loptu koju mu je poslao Lazović, ali je izuzetno slabo šutirao sa 7-8 metara.

Sudija Anđelković je u 64. minutu sasvim opravdano pokazao na belu tačku u korist domaćina. Mario Maslać je kasnio u pokušaju da zaustavi Parkera, pa je usledio nesmotreni prekršaj koji je sankcionisan žutim kartonom.

Darko Lazović je preuzeo odgovornost i udarcem po sredini gola je doneo prednost svojoj ekipi od 3:0.

U razmaku od pet minuta Nenad Lalatović je napravio dve preostale izmene, a Lazovića i Stojanovića zamenili su Orlandić i Avramovski.

Veliku šansu propustio je Parker u 76. minutu. Bosančić je izveo korner sa leve strane i „u trepavicu” pogodio Zvezdinog napadača, a Parker je glavom sa linije peterca uspeo da pogodi prečku.

GOOOOOL! Rade Krunić je pogodio za Borac. Milojević je sa desne strane utrčao u kazneni prostor pored Pavićevića, Jovanović je uklizao, ali je nesuđeno pojačanje Zvezde pored toga matiralo Rajkovića za 3:1.

U finišu meča najzaposleniji na stadioni bili su Zvezdini lekari. Najpre se povredio Petar Orlandić koji je teren napustio na nosilima, a nedugo potom pomoć je ukazana i Anđelkoviću. Srećom, obojica su se vratila na teren.

Rezultat se nije menjao, pa je tako domaći tim osvojio tri boda protiv Čačana.