Luka Mitrović: Duel sa Borcem ne sme da nam se ponovi protiv FMP-a, imaju perspektivan tim

I treću uzastopnu utakmicu u Superligi Srbije košarkaši Crvene zvezde Telekom igraće na gostovanju. U devetom kolu domaćeg šampionata crveno-beli gostuju u Železniku ekipi FMP-a, a utakmica je na programu u utorak od 18 sati.

Izabranici trenera Dejana Radonjića su u prošlom kolu u Čačku savladali Borac. Ipak, crveno-beli su do osme pobede iz isto toliko mečeva u Superligi stigli mnogo teže nego što se očekivalo i to tek posle produžetka.

– Podbacili smo u drugom poluvremenu i to ne sme da nam se ponovi. Duel sa Borcem je velika opemena za sve nas i možda je došla u pravo vreme – sumirao je utiske sa gostovanja u Čačku Luka Mitrović i potom dodao:

– Igrali smo veoma dobro u prvih 20 minuta, ali smo u nastavku dozvolili domaćinu da se razigra, sustigne našu prednost i meč odvede u produžetak. Međutim, u dodatnih pet minuta smo pokazali stabilnost, mirnoću i uspeli smo da zabeležimo veoma važnu pobedu – kazao je on.

Pred crveno-belima je duel sa izuzetno talentovanom ekipom FMP-a koju sa klupe odlično predvodi Milan Gurović:

– Mladi igrači FMP-a poseduju veliki potencijal. Svoj raskošan talenat pokazali su maestralnim partijama u prvom delu sezone, dominatnim osvajanjem prvog mesta u KLS, kao i eliminacijom Partizana u Kupu Radivoja Koraća. I u Superligi su nastavili sa vrlo dobrim partijama, a velike zasluge za to pripadaju Milanu Guroviću koji je u svojoj debitantskoj sezoni kao samostalan trener ostvario zavidne rezultate – konstatovao je Mitrović i potom izneo očekivanja pred ovaj duel:

– Sigurno je da će ekipa iz Železnika biti veoma motivisana. Međutim, iskustvo je na našoj strani i to moramo maksimalno da iskoristimo. Želimo da nastavimo trijumfalni niz i zato ni po koju cenu ne smemo da potcenimo FMP. Neophodno je da zaustavimo njihov šut za tri poena i da agresivnom odbranom odgovorimo na njihovu brzu igru. Nedavno su žestoko namučili Partizan, spremni su da se nadigravaju i zato ćemo od starta utakmice ozbiljnim pristupom morati da nametnemo naš ritam. Nadam se da ćemo u značajnoj meri popraviti utisak iz duela sa Borcem i da ćemo zabeležiti još jednu pobedu – zaključio je Mitrović.