Luka Mitrović: Uz ovakvu igru uzimamo trofej ABA lige

Kapiten Crvene zvezde objasnio da je presrećan što je kapiten generacije koja će treću godinu za redom igrati u elitnom evropskom takmičenju, a posebno što su u plej-of seriji pobedili "večite rivale". Luka Mitrović je i najavio borbu za trofej šampiona ABA lige

 

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović istakao je da je ponosan što je deo generacije crveno-belih koja je pobedila Partizan posle 21 godine u plej-of seriji.

 Treba da uživamo u trenutku. Iako još nismo završili posao, napravili smo veliki uspeh. Presrećan sam i ponososan što imam priliku da budem kapiten jedne ovakve generacije, koja je treću godinu za redom izborila Evroligu, borićemo se za prsten, pobedili smo Partizan posle ne znam ni ja koliko… – rekao je Mitrović novinarima u Pioniru.

  

– Mnogo je razloga za zadovoljstvo, ali ovde se naša priča ne zarvršava. Hoćemo da uđemo u istoriju kao prva generacija Zvezde koja je uzela ABA titulu – dodao je Mitrović.

 

Košarkaši Zvezde plasirali su se u finale Jadranske lige, pošto su u četvrtoj utakmici polufinala plej-ofa pobedili Partizan sa 81:73 i došli do 3:1 u trijumfima. Crveno-beli će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem igraju Cedevita i Budućnost. U toj seriji je rezultat 2:2.

– Uz ovakvu igru, ovakvo zajedništvo, mislim da ćemo biti spremni ko god da dođe –zaključio je Mitrović.