Lukač: Moramo da se usredsredimo na domaće prvenstvo

Golman Partizana Milan Lukač rekao je da bi nerešen rezultat sa Bešiktašom u Ligi Evropa ekipi doneo mnogo samopouzdanja.

‘Crno-beli’ su na gostovanju u Istanbulu poraženi sa 2:1, a Lukač je dodao da se sada on i saigrači okreću Jelen Superligi Srbije.

– Da smo i odigrali nerešeno, to ne bi mnogo promenilo u smislu naših šansi da nastavimo takmičenje, ali bi nam mnogo značilo za samopouzdanje. I ovako dobro izdanje nam uliva psihološku sigurnost za nastavak domaćeg prvenstva, koje nam je najvažnije i već u Subotici moramo da ponovimo ovako dobru igru – rekao je Lukač.

Lukač je istakao da smatra da je Partizan bio ravnopravan sa velikim favoritom tokom cele utakmice.

– Smatram da smo 90 minuta bili ravnopravan rival sa favorizovanim Bešiktašom. Na poluvremenu smo imali 0:0 i u pauzi smo se dogovorili da tako nastavimo. Znali smo da je važno da ne primimo gol u prvih 15 minuta, ali nas je penal presekao, a onda je stigao i taj drugi gol. Međutim, nastavili smo da igramo, postigli smo gol i imali šansu da izjednačimo – rekao je Lukač.

‘Crno-beli’ su tim porazom izgubili i teoretske šanse da se plasiraju u šesnaestinu finala Lige Evropa.

Vezni fubaler Partizana Nikola Drinčić rekao je da je njegova ekipa zaslužila da osvoji bod.

– Nismo imali sreće da postignemo pogodak u poslednjem minutu, ali to je fudbal. Mislim da smo zaslužili da osvojimo bod i zbog svega toga mi je žao, ali okrećemo se ostalim našim mečevima u domaćem šampionatu – rekao je Drinčić.

Petar Grbić istakao je da žali zbog poraza u Istanbulu.

– Krivo mi je što nismo ostvarili bolji rezultat, a mogli smo, jer smatram da smo odigrali veoma dobru utakmicu, znali smo šta hoćemo, tražili smo našu šanu iz kontranapada i u nekoliko navrata smo uspeli da ugrozimo rivala – rekao je Grbić i dodao: ”Žao mi je što nas Bog na kraju nije pogledao, ali sam siguran da će se sve to vratiti kada to bude bilo najpotrebnije”.

U Grupi C Totenhem i Bešiktaš posle četiri odigrane utakmice imaju po osam bodova, treći je Asteras sa četiri, dok je Partizan poslednji sa jednim bodom.