Lukač: Očekuje nas paklena borba do kraja prvenstva, dva boda nisu velika prednost

Golman fudbalskog kluba Partizan Milan Lukač rekao je u sredu da njegovu ekipu do kraja Superlige Srbije očekuje paklena borba za titulu.

 

Partizan je prvi na tabeli Super lige Srbije sa 47 bodova, dva više u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

Crno-beli su prolećni deo šampionata počeli sa šest bodova prednosti, ali se ta razlika “istopila” posle tri remija.

– Sigurno je da nas očekuje paklena borba. Dva boda nije velika prednost, ali idemo iz utakmice u utakmicu, moramo tako da gledamo. Prva je Radnički iz Kragujevca, moramo da pobedimo. Sve sem pobede biće veliki neuspeh – rekao je Lukač.

Lukač, koji je prvih pet kola prolećnog dela Super lige posmatrao sa strane zbog povrede zgloba, naveo je da se nada da će sve doći na svoje mesto.

– Bilo je teško gledati sa strane. Mnogo je lakše kad si na terenu. Ne protiv Čukaričkog, ali smo u prve dve utakmice napravili kiks. Tu smo planirali svih šest bodova. Nismo smeli to sebi da dozvolimo, ali nadam da će sve da dođe na svoje mesto – dodao je on.

Golman Partizana oporavio se od povrede i spreman je da se vrati među stative.

– Oporavio sam se još pre utakmice sa Čukaričkim. Ušao sam u trening. Spreman sam, a na šefu je da odluči – rekao je on.

 

Uprava Partizana je prošle nedelje smenila trenera Marka Nikolića i za novog šefa stručnog štaba imenovala Zorana Milinkovića.

– Radi se odlično na treniznima. Upoznat sam sa stilom rada Zorana Milinkovića, jer smo sarađivali u OFK Beogradu… Odlično se radi i atmosfera je na zavidnom nivou – kaže čuvar mreže Partizana.

Lukač je prošlu nedelju proveo sa reprezentacijom Srbije, koja je posle poraza od Portugala u Lisabonu još dalje od Evropskog prvenstva 2016. godine.

– Da smo napravili pozitivan rezultat sve bi bilo lepo, ali ovako ne znam šta da kažem. Svi smo nadali pozitivnom rezultatu… Ostaje nam da se borimo, ima još četiri utakmice do kraja – zaključio je Lukač.