Lukač: Prvo poluvreme je bilo ludo, odigrao sam utakmicu karijere

Golman Partizana Milan Lukač rekao je da je protiv Crvene zvezde odigrao utakmicu karijere, kao i da je njegov tim na kraju derbija "Bog nagradio".

Partizan je u 146. večitom derbiju pobedio sa 2:1 i približio se najvećem rivalu na tri boda zaostatka.

– Prvo poluvreme je bilo ludo sa dva penala iz kojih sam ja izašao kao pobednik, a onda nas je Bog nagradio. Drugo poluvreme je bilo konfuzno, ali smo uspeli da pred sam kraj postignemo pobednički gol – rekao je Lukač.

Lukač je odbranio šuteve Milošu Ninkoviću i Nikoli Mijailoviću, koji su šutirali u golmanovu desnu stranu. Čuvar mreže već dve nedelje ima probleme sa ramenim delom na desnoj strani.

– Verovatno su igrači Zvezde znali, pa su zato šutirali u tu moju stranu, ali sam reagovao intuitivno i odigrao utakmicu karijere – rekao je Lukač.

Miroslav Vulićević ocenio je da je Lukač “apsolutni junak” derbija.

– Zasluženo smo pobedili posle dva neiskorišćena penala. Lukač je apsolutni junak, on nam je sa tim odbranama dao vetar u leđa. Ovo je velika pobeda i verujem da možemo do titule. Ništa nije u našim rukama, ali se ne predajamo. Ako smo mi mogli da izgubimo sedam bodova ovog proleća, ne vidim zašto Zvezda ne bi mogla četiri – rekao je Vulićević.