Lukaku: Odbio sam Juventus zbog Evertona, za mene je ovaj engleski klub savršen

Fudbaler Evertona Romelu Lukaku rekao je da je odbio ponudu Juventusa, pošto je smatrao da će u engleskom klubu više napredovati.

Lukaku je ovog leta za klupski rekord od 28 miliona funti prešao u Everton iz Čelsija, pošto nije dobio željenu minutažu na Stamford Bridžu.

Za njega su bili zainteresovani Juventus i Volfsburg, ali je 21-godišnji napadač smatrao da je Everton pravi klub za njega.

– Razmišljao sam o Seriji A i Juventusu, pošto je to veliki klub. Ali, za mene je Everton savršen. Srećan sam i ne žalim zbog izbora koje sam pravio tokom karijere – rekao je Lukaku, preneli su britanski mediji.

– Everton je najbolji izbor za mladog igrača koji želi da se razvija i napreduje. Klub je dobar i odgovara mi, uprava je uložila mnogo napora da bi me dovela. U Evertonu se osećam kao kod kuće – dodao je on.

Posle sedam kola u Premijer ligi Everton zauzima 17. mesto i ima samo jednu pobedu, a Lukaku je rekao da je cilj ekipe plasman među četiri najbolja kluba.

– Everton igra dobar fudbal, liga je kvalitetna i svi žele da pobeđuju. Želimo da pokažemo da rezultati iz prošle sezone nisu slučajnost. Cilj je da se domognemo mesta koje vodi u Ligu šampiona. Prošle sezone nam je to izmaklo – rekao je Lukaku.