Luković: FK Borac je institucija, uzdigao se u pravom trenutku

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić priredio je danas prijem za fudbalere Borce, koji su pre nekoliko dana izborili povratak u srpsku Superligu i obećao da će grad učiniti sve da klub bude stabilan član elite i ponovo zaigra na evropskoj sceni.

– Borac se vratio tamo gde mu je mesto, siguran sam da će to opravdati i izboriti mesto koje će garantovati opstanak. Čačak je grad sporta, pomažemo klubu koliko možemo, učinili smo sve da se gradski stadion renovira, a krajnji cilj nam je da Borac postiže odlične rezultate i ponovo igra i u evropskim kupovima – rekao je Ilić.

Zamenik gradonačelnika Radenko Luković dodao je da je FK Borac institucija, bez obzira na rezultate i da se uzdigao u pravom trenutku.
– Ovo je ogroman uspeh, ali biće teško održati ovo postignuće i ostvariti što bolji plasman u Superligi. Grad pruža podršku, a pitanje novčanih sredstava je veoma važno, zbog čega moramo osmisliti model finansiranja –  napominje Luković.

Prema rečima predsednika Skupštine grada, Veljka Negovanovića, povratak Borca u Superligu nije samo lokalni već i uspeh srpskog fudbala, čemu se raduje čitav Čačak, koji voli i poštuje svoj fudbalski klub.
– Ovi igrači su junaci, složni smo kao porodica i svima smo dokazali da možemo da ispunimo zadati cilj. Nastojaćemo da održimo status superligaša, a u tome ćemo uspeti uz naš trud i podršku gradskog rukovodstva – kazao je direktor kluba, Branko Terzić.

Put do povratka u elitu nije bio lak, mnogo toga se moralo uraditi, a minula fudbalska sezona bila je veoma teška, ocenio je sportski direktor Borca Slobodan Ilić.
– Pred nama je mnogo rada, kako bismo opstali u ligi. Borac je prvi i najuspešniji klub zapadne Srbije u poslednjih 15 godina, s obzirom na to koliko je proveo u najvišem rangu takmičenja i da je igrao evropske utakmice, zbog čega zaslužuje poštovanje – naveo je Ilić.

Trener Borca Bogić Bogićević izjavio je da je ekipa sposobna i za veće domete.
– Imamo vrhunski tim i možemo da igramo ravnopravno sa bilo kojim klubom u Superligi. Odradili smo neverovatnu polusezonu, izdržali sve teškoćce i iskušenja, kada je izgledalo da je plasman u viši rang nedostižan, ali smo izdržali sve – naglasio je Bogićević.

Gradsko rukovodstvo i uprava kluba ovom prilikom predložili su da nakon priprema čačanski superligaš odigra humanitarnu utakmicu na svom stadionu, u noćnom terminu, pod svetlošću reflektora.

Prihod od tog meča bio bi namenjen područjima koja su pretrpela najveće štete od poplava, a kao mogući protivnik naveden je aktuelni šampion Srbije, Crvena zvezda, sa čijim čelnicima postoje odlični kontakti i dobri odnosi.