Luković: Mnogi su nas isključili iz šampionske trke, ali Zvezdin cilj su pobede i trofeji

Povratnik u redove najtrofejnijeg srpskog kluba Aleksandar Luković tvrdi da šampionska trka nije završena te da su mnogi prerano otpisali Crvenu zvezdu iz iste.

Dugo su navijači Crvene zvezde čekali na povratak Aleksandra Lukovića u klub, a sudbina je htela da iskusni Kraljevčanin ponovo obuče crveno-beli dres u situaciji kada se Zvezda bori sa finansijskom i rezultatskom krizom.

– Visok ugovor u Zenitu je pre godinu dana bio nepremostiva prepreka i tada sam se pomirio sa takvom činjenicom. Video sam da me u Zvezdi žele svim srcem, a kod mene je proradio inat da u teškim trenucima pomognem klub – kaže Luković za dnevni list „Sport”.

Profesionalac od 1998. godine, Luković je već nosio Zvezdin dres u periodu od 2002. do 2006. godine tokom kojeg je za klub iz Ljutice Bogdana odigrao 64 utakmice i postigao 3 gola.

– Podvukao sam crtu, shvatio da je vreme da se na neki način odužim mojoj Zvezdi za sve što mi je pružila. Imamo obostran interes, a to su pobede i trofej – ističe Luković.

Bivši reprezentativac Srbije na proleće će biti deo granitne odbrane koju je klub sa stadiona „Rajko Mitić” oformio tokom jeseni a dodatno pojačao u zimskom prelaznom roku.

Bodovni zaostatak za Partizanom iznosi 6 bodova, ali Aleksandar Luković veruje da će to što su mnogi prerano otpisali crveno-bele iz trke za titulu biti olakšavajuća okolnost za ekipu.

– Večiti rival ima dobru zalihu, ali pored svega mi se nećemo odreći trke. Čuda se dešavaju i na nama glavnim akterima je da pokušamo. Ništa nećemo izgubiti pošto su nas mnogi prerano otpisal – zaključuje Aleksandar Luković.

Crveno-beli su jesenji deo sezone završili na drugoj poziciji superligaške tabele sa 32 osvojena boda a prvi susret u nastavku sezone tim Nenada Lalatovića igra krajem februara protiv niškog Radničkog.