Mačvan: I kao da smo svi iz Laze pobegli!

Košarkaš Partizana, Milan Mačvan, otvoreno je odgovarao na pitanja navijača i usput otkrio mnogo zanimljiv informacija koje do sada nisu bile poznate široj javnosti.

Koji je njegov omiljeni NBA tim? Ko su najbolji igrači sa kojima je igrao? Ko je najbolji plajmejker u ABA ligi? Mnogo pitanja je stiglo na adresu Milana Mačvana, a ovo su njegovi odgovori…

 

foto: beta

Šta je presudilo u odluci da se vratite u Partizan NIS ove sezone? 

– Uticalo je to da dođem i zajedno napredujem sa ovim timom i da Partizan pobeđuje sto je za svakog pojedinca u Partizanu najbitnije.

Ko se najviše zalaže na treninzima Partizana NIS?
– Na treninzima se najviše zalažu mladji igrači koji u svakom trenutku daju maksimum i ne štede se nijednog trenutka. To su Milutinov, Marinković… I naravno kapiten Milosavljević.

Da li razmišljate o tome, da ostanete još neku sezonu u Partizanu NIS?
– Moja ljubav prema Partizanu je velika i šanse da ostanem ili da se vratim ako odem negde uvek postoje, ako klubu bude potrebna moja pomoć.

Ko je najduhovitiji u timu Partizana NIS i ko je fizički najspremniji?
– Najduhovitiji je bez premca Boris Dalo, a najspremniji i najviše radi Vanja Marinković.

Koja vam je omiljena navijačka pesma?
– Omiljena pesma je: Kao da smo svi iz Laze pobegli… 

Koja vam je omiljena poslovica trenera Duška Vujoševića?
– Dule je veliki motivator i svaka njegova misao ima specifičnu poruku koju mozak lako prihvata i koristi na najbolji mogući način. Ne bih voleo da ih izdvajam.

 

Da li mislite da Partizan NIS može naredne sezone da se vrati u Evroligu?
– Nadam se da će Partizan igrati Evroligu jer mu je tamo i mesto i to takmičenje nije isto bez Partizana i čuda koje je on pravio u Evroligi.

Da li postoji novac zbog kojeg bi prešli u Crvenu zvezdu Telekom?
– Ne razmišljam o tome, njih poštujem kao i svakog drugog protivnika.

Ko je bio najbolji igrač sa kojim ste igrali i protiv koga ste igrali?
– Najbolji igrači sa kojima sam igrao su Nikola Pekovic i Miloš Teodosic a protiv kojih sam igrao Pau Gasol i Toni Parker.

Ko je najbolji plejmejker u ABA ligi?
– Nadam se da će to biti Džoš Akojon.

Koja vam je najdraža utakmica u dresu Partizana NIS?
– Dve najdraže utakmice su mi pobede protiv Makabija i Reala u Pioniru.

U prvom mandatu u Partizan NIS radili ste sa Vladom Jovanovićem, a sada sarađujete sa Duškom Vujoševićem? Ima li razlika i ko je po vama bolji trener?
– Vlada je sjajna ličnost i Duletov učenik i pred njim je sigurno dobra karijera dok za Duleta ne treba trošiti reci, njegova dela i trofeji govore sve.

Da li postoje šanse da opet igrate u reprezentaciji Srbije?
– Voleo bih da budem deo reprezentacije ali da to ne bude nista isforsirano s obzirom da su mi mnogo puta postavljali ovo pitanje.

 

foto: kkpartizan.rs

Da li mislite da reprezentacija Srbije može da zauzme prvo mesto na Eurobasketu 2015?
– Ovi momci su pokazali na Svetskom prvenstvu kako se postaje šampion i pokazali su veru tako da se od njih očekuje samo velika borba koja nas može odvesti do medalje.

Da li sa Sašom Pavlovićem igrate basket „1 na 1”?
– Nisam igrao sa Saletom „1 na 1”, jer nismo ista pozicija. Više se ovi mladji igrači lože da mogu da nas dobiju, pa se uglavnom malo šalimo pred trening.

Koji je najbolji trener sa kojim ste radili u karijeri i zašto?
– Radio sam sa dosta dobrih trenera u karijeri i to je velika sreća. Mislim da je najbolji onaj koji ima najviše trofeja – Dule. U budućnosti bih voleo da saradjujem sa Željkom Obradovićem ako mi se ukaže prilika.

Da li mislite da postoji mogućnost da potpišete za neki od NBA timova u skorije vreme?
– Šansa postoji sve dok se veruje u nju. Draftovan sam od strane Klivlenda tako da i dalje postoji šansa.

Iz kog razloga ste iz FMP-a prešli u Hemofarm, a ne u Partizan?
– Partizan je te sezone imao velike finansijske probleme plus su imali dva jako dobra igrača na mojoj poziciji. Ako se ne varam Veličković i Lazme su tada igrali, tako da nije bilo potrebe za jos jednom četvorkom, a Hemofarm je bio sjajna sredina za moj napredak.

Šta smatrate razlogom svog neuspeha u Makabiju?
– Neuspeh leži u tome sto je ekipa već bila formirana i što je imala četiri visoka igrača i što me je trener Blat uporno stavljao na poziciju 5, na kojoj sam jedino i dobijao šansu.

Još neka zanimljiva pitanja i odgovore možete pročitati OVDE.