Mačvan: Jadranska liga ima primat ove sezone, jurimo što bolji plasman pred plej-of

Milan Mačvan bio je jedna od retkih svetlih tački Partizana u ubedljivom porazu od Hapoela, a on ističe da bi „-19” trebalo da bude jak motiv nastavak sezone.

Mačvan je potigao 26 poena uz 12 skokova, ali su crno-beli porazom 83:64 ostali bez šansi da se plasiraju u drugu fazu Evrokupa.

– Posle ovakvog poraza treba da se dođe sa još većim entuzijazmom na sledeći trening i velikim motivom za predstojeću utakmicu protiv Mege, gde moramo mnogo bolje da odigramo – rekao je Mačvan.

Crno-beli su dobro počeli meč, na poluvremenu su imali koš prednosti, ali su se u drugom poluvremenu bukvalno “raspali” i primili 48 poena.

– Uz pozitivnu energiju koja je bila prisutna, možda je trebalo da vodimo sa više poena razlike na poluvremenu. Ipak, zbog naših sitnih grešaka pred kraj prvih 20 minuta, bilo je svega dva poena razlike, a trebalo je bar šest ili osam. Drugo poluvreme smo krenuli u kontraritmu sa pogrešnom energijom i to je razlog zašto smo izgubili sa 20 razlike – analizirao je Mačvan meč u Pioniru.

Partizan nije završio svoje učešće u Evropi, preostale su mu još dve utakmice, protiv Krasnog Oktjabra kod kuće 10. decembra, te gostovanje rumunskom Asesoftu sedam dana kasnije.

– Iako smo ispali trebalo bi da idemo na pobede, kao i da te mečeve iskoristimo za uigravanje za nastavak ABA lige. Kao što je poznato Jadranska liga ima primat ove sezone i sve ekipe jure da zauzmu što bolji plasman pred plej-of, pa tako i mi – istakao je krilni igrač crno-belih.

Meč u sredu obeležio je povratak dva važna igrača, kapitena Dragana Milosavljevića i Saše Pavlovića, koji nisu briljirali na svojim debijima ove sezone (zajedno 1/9 iz igre).

– Na njima je bio veliki teret pred ovu utakmicu, posebno na Milosavljeviću koji se vraća posle teške povrede, a verovatno je i sam sebi dodatno stavio pritisak. Mnogo je teško igrati takve utakmice i treba imati maksimalno razumevanje. Takođe, dolazak Saše koji je veliko ime nama mnogo znači, ali treba imati u vidu da je on odradio samo jedan trening sa ekipom. Pred ovaj susret bila su možda i prevelika očekivanja pred momcima, a ono što nama treba je da se uigramo i bićemo pravi – podržao je Mačvan saigrače.

Naredni izazov za crno-bele je već u nedelju, kada u Pionir dolazi Mega Leks u sklopu 11. kola regionalnog takmičenja.