Mačvan: Možemo da eliminišemo Zvezdu, osvajanje ABA lige nam je cilj

Košarkaš Partizana Milan Mačvan rekao je danas da između crno-belih i Crvene zvezde nema nepoznanica i dodao da očekuje da će predstojeću polufinalnu seriju plej-ofa Jadranske lige odlučiti inspiracija nekog pojedinca.

 

– Što se tiče taktike, mislim da neće biti mnogo iznenađenja ni sa naše ni sa njihove strane, jer smo odigrali tri utakmice ove sezone. Igrači se međusobno poznaju, tako da ključ možda bude neka individualna inspiracija, motivacija nekog pojedinca – rekao je Mačvan za sajt regionalnog takmičenja.

– Očekujem da svi psihološki, sa naše strane, budu spremni i da u nekom određenom trenutku kroz dobru odbranu, ubačenu trojku, skok, ukradenu lotpu neko donese prevagu na našu stranu – dodao je Mačvan.

Polufinalna serija plej-ofa Jadranske lige izmedju Partizana i Zvezde počinje narednog utorka, igra se do tri pobede, a crveno-beli su domaćini u prva dva meča.

– Normalno je da tenzija raste, jer će se igrati mečevi od velike važnosti. Ulog je veliki – finale Jadranske lige i Evroliga. Nadam se da ćemo biti spremni za početak plej-ofa sledeće nedelje. Atmosfera je dobra, ulazimo u plej-of sa dve pobede, tako da očekujem najbolje – kazao je Mačvan.

Mačvan je istakao da će podjednako važna biti svaka utakmica u seriji.

– Svaka utakmica je najbitnija. Ako se pripremaš za svaku da je pobediš, samo tako možda imaš šansu da prođeš u finale. Nisi dobio seriju ako si dobio prvu utakmicu, niti si je izgubio. Igra se do tri pobede – naveo je Mačvan.

 

Partizan i Crvena zvezda su ove sezone već odigrali tri meča. Crveno-beli su upisali dva trijumfa, a crno-beli jedan.

– Dobili smo poslednji derbi i kroz taj poslednji derbi smo videli da možemo da ih dobijemo. Odigrali smo jako, mislim da treba da odigramo muški, čvrsto, pa nek pobedi bolji – rekao je Mačvan.

Mačvan je, uz Aleksandra Pavlovića izabran, glasovima trenera i navijača, u idelnu petorku Jadranske lige.

– Ni Saša ni ja nismo razmišljali o tome, nismo ni znali da se glasa. Hvala im na tome. Sigurno da mnogo znači kao nagrada za dobru sezonu i kao satisfakcija, ali ništa neće značiti ako ne uđemo u finale i ne osvojimo Jadransku ligu – kazao je Mačvan.

Prvi meč polufinala izmedju Partizana i Zvezde igra se u utorak, 14. aprila, od 21.00.