Mačvan o Blažiču: Već drugog igrača nam je povredio, moram da pogledam snimak

Krilni centar Partizana Milan Mačvan imao je i više nego zanimljivu izjavu nakon poraza od Crvene zvezde u prvoj utakmici polufinala ABA lige.

 

Milan Mačvan je prvo izjavio da je Nikola Kalinić odličnom partijom rešio meč.

– Tokom celog meča jurili smo prednost, u nekoliko navrata smo se primakli, ali nismo uspeli da preokrenemo rezultat. Zvezda je imala veću rotaciju, posebno posle povrede Milutinova. Ništa još nije gotovo, što sam rekao i pre utakmice – naveo je krilni košarkaš.

Mačvan se osvrnuo na situaciju kada je Blažič povredio Milutinova posle jednog duela u prvom poluvremenu.

– Blažiču se drugi put dešava da povredi našeg igrača. Ipak, ne mogu da kažem da li je to namerno i grešim dušu. Moram da pogledam snimak – zaključio je Mačvan.

I slovenački košarkaš iz redova Partizana Edo Murić izjavio je da je u pitanju bila veoma teška utakmica.

– Mi smo veći deo utakmice odigrali bez našeg prvog centra, što ste mogli i da vidite. To je jedan od razloga što smo smo izgubili u skoku, on nam daje neku sigurnost. Moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu,odmah se igra druga. Ona mora da se dobije – jasan je bio Ed Murić neposredno po završetku susreta u Pioniru, a onda je kratko odgovorio na pitanje novinara o stanju Nikole Milutinova.

– Nije baš sjajno, ali videćemo šta će biti sa njim – dodao je Slovenac u taboru Partizana.

Činjenica je da se utakmice igraju dva dana zaredom, ali Murić ističe da su i jedan i druga ekipa u istoj poziciji.

– Kako je za nas, tako je i za Zvezdu. Treba da se dođe na parket, da se pokaže više energije i da se dobije. Ključ meča je veća želja i veća borbenost od Zvezde – završio je Murić koji je u prvom meču postigao devet poena.

Druga utakmica polufinalne serije igra se već u sredu u 21 čas, tada će takođe domaćin biti Zvezda, dok je treći meč, na Partizanovom terenu, zakazan za subotu. Eventualna četvrta i peta utakmica biće na programu 19, odnosno 22. aprila.