MAČVAN OTKRIO ISTINU O DOČEKU: “Nije lako doći sa srebrom, razmišljali smo da OTKAŽEMO SVE”

Mačvan
FIBA.com

Naša košarkaška reprezentacija uvek je imala najviše ciljeve pred odlazak na velika takmičenja. Posle gubitka finala sa Slovenijom teško je bilo sakriti žal, pa su neki od reprezentativaca bili u dilemi da ovu medalju slave sa navijačima.

 

Kapiten aktuelnih vicešampiona Evrope, sveta i Olimpijskih igara učestvovao je u osvajanju tri od četiri srebra našeg tima u poslednjih devet godina, igrao finale sa Amerima kao u juniorskim danima, kada je Stefu Kariju pred nosem oteo zlato i MVP titulu.

– Strašno mi je krivo što sam treći put morao da se penjem na balkon sa srebrom. Čak smo glasali da li uopšte da izlazimo pred sve te ljude bez zlata. Znali smo da je doček već bio organizovan, ali smo razmišljali da otkažemo sve. Ipak, bilo bi bez veze da oduzmemo to pravo onima koji nikada nisu bili na balkonu, a mnogo je takvih. Verujte da nije lako popeti se tamo sa srebrom, bili smo utučeni – rekao je Mačvan u intervjuu za Večernje novosti.

Orlovi su posle utakmice sa Slovenijom zaboravili kakav su uspeh napravili i izgubili veru da će još jedan neverovatan rezultat biti burno pozdravljen ispred balkona.

– Bojali smo se da će malo ljudi doći. Na terasi nismo ni shvatili koliko je bilo naroda, tek smo na slikama videli. Nije ni navijačima lako, i oni su očekivali zlato. Ma Saletova generacija je za sve kriva. Oni su osvojili sve, pa se od košarkaša uvek očekuje samo zlato – navodi kapiten naše reprezenatcije.