Madrid: Furiozna Ana lagano do četvrtfinala, Ivanović – Pavljučenkova 6:1, 6:2

U osmini finala turnira u Madridu srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu rezultatom 2-0 (6:1, 6:2).

To je Srpkinji šesti trijumf iz isto toliko duela protiv Pavljučenkove.

Ana Ivanović sastaće se u četvrtfinalu sa boljom iz meča Simone Halep i Zabine Lisicki.

Ivanovićeva je u prethodnom kolu pobedila sunarodnicu, 40. na WTA listi, Bojanu Jovanovski sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2).

Sa druge strane, Pavljučenkova je sprečila još jedan srpski derbi savladavši Jelenu Janković nakon maratonske borbe u tri seta – 6:2, 5:7, 7:6 (7:3).

Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 3,67 miliona evra.

Prvi set: Ana Ivanović – Anastasija Pavljučenkova 6:1

Meč je svojim servisom otvorila srpska teniserka i lagano je došla do prvog gema – 1:0. Ivanovićeva je odmah došla do brejka na servis Ruskinje koja joj je poklonila drugi gem duplom greškom. Ali, poklonu se u zube ne gleda – 2:0.

Ana je propustila lepu priliku za 3:0, vodila je 30:0, posle je imala i gem loptu, ali Pavljučenkova pravi brejk – 2:1. I naredni servis jedna od teniserki je izgubila na svoj servis, tačnije Ana je došla do lepe prednosti od 3:1. Nakon toga je Beograđanka lagano došla do 4:1.

U šestom gemu prvog seta Ana je brzinski došla do 0:40 i imala je tri brejk lopte. No, kod sve tri prilike Pavljučenkova je pogodila prvi servis za 40:40. Ipak, Srpkinja se ponovo stabilizovala i došla do ubedljivih 5:1. Ruskinja još nije osvojila gem na svoj servis.

Svoju sjajnu partiju Ana je iskoristila da osvoji prvi set rezultatom 6:1 posle 30 minuta.

Drugi set: Ana Ivanović – Anastasija Pavljučenkova 6:2

U uvodna dva gema protivnice nisu ispuštale svoje servise – 1:1. Anina sjajna forma nanovo je došla do izražaja u trećem gemu kada je Srpkinja oduzela servis Ruskinji, a potom je potvrdila vođstvo – 3:1.

Neverovatno izdanje srpske teniserke i dalje traje, loptice koje šalje kao da su teledirigovane. Lagano je došla i do drugog brejka u drugom setu, a potom je bila sigurna i na svoj servis – 5:1. Naredni gem Pavljučenkova je osvojila, što je drugi put u ovom meču na njen servis – 5:2.

U osmom gemu Ruskinja je imala dve brejk lopte, ali ih nije iskoristila. To je Beograđanka kaznila i nakon 67 minuta došla do pobede u ovom meču.